Live-published photos and videos via Shootitlive

Eliteserien 2017

Fiaskostart på ny stadion

Vålerenga hadde dekket til fest. Men Sarpsborg 08 var best og vant 2-1.

Vålerenga - Sarpsborg 1-2 (0-1)

VALLE (Dagbladet): Så var Vålerenga «endelig hjemme». Etter 104 år - på 13 forskjellige hjemmebaner - har klubben fått sin egen stadion.

Åpningskampen ble spilt mot Sarpsborg 08 i kveld. Og det kunne - dessverre for Vålerenga - ikke endt verre. Sarpsborg vant 2-1 etter scoringer av Ole Jørgen Halvorsen og Krepin Diatta. Magnus Lekven reduserte to minutter på overtid.

Nye Vålerenga stadion var pyntet til fest. Men flertallet av de 17.011 tilskuere på tribunen opplevde kampen som en sportslig nedtur. Sarpsborg var bedre og smartere enn hjemmelaget i omtrent alt.

For Vålerenga og trener Ronny Deila likner det på en krise. Sist laget vant i Eliteserien, var 24. juni mot Lillestrøm. Det er 78 dager siden.

Resten av sesongen handler om å komme seg vekk fra bunnstriden.

Andektig

Det var noe andektig over denne søndagen på Oslo øst. For alle med hjertet i Vålerenga var det som en bursdag og julaften på samme tid.

Stadion var utsolgt. Utenfor var det aktiviteter flere timer i forveien. Her ville ikke de mest hardbarkede supporterne gå glipp av noe som helst på den store dagen.

GOD STEMNING: Klanen ga fra seg god lyd på den nye stadion. Foto: Christian Roth Christensen
GOD STEMNING: Klanen ga fra seg god lyd på den nye stadion. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Da dommer Svein Oddvar Moen blåste i fløyta, var Vålerenga åpenbart svekket av salget av Ghayas Zahid til kypriotiske APOEL.

I tillegg skadet Bård Finne seg i kneet tidligere i uka. Ronny Deila hadde derfor to av sine fremste målscorere ute, den ene for godt.

Lurveleven

Klanen lagde et lurveleven i starten av kampen. Akustikken på den nye stadion er svært god. Her kan tribunen bak det ene målet fort få tilnavnet «Den blå veggen».

Men det var Sarpsborg som åpnet best. Gjestene tok ledelsen etter 21 minutter ved Ole Jørgen Halvorsen. Joackim Jørgensen fikk lagt inn ballen fra høyre kant. På hel volley - fra 13-14 meter - dundret Halvorsen ballen i mål.

Det var en kalddusj av dimensjoner. Naturligvis hadde Vålerenga som mål å score først i sin nye lekegrind. I stedet fikk Sarpsborg stjele showet, foran et skuffet hjemmepublikum.

Krepin Diatta kunne økt til 2-0 fem minutter seinere, men Vålerenga-keeper Adam Larsen Kwarasey reddet mesterlig.

Svake

Hva med Vålerenga? Jo, de var langt unna noe som helst i første omgang. Chidera Ejuke fikk vist at han hadde kvaliteter når han skjærte inn fra kanten. Henrik Kjelsrud Johansen fikk muligheten på hodet et par ganger, men klarte ikke å omsette sjansene til mål.

MISLYKTES: Vålerenga prøvde, men fikk det ikke til i sin nye lekegrind. Foto: Christian Roth Christensen
MISLYKTES: Vålerenga prøvde, men fikk det ikke til i sin nye lekegrind. Foto: Christian Roth Christensen Vis mer

Vålerenga gikk mer offensivt til verks i andre omgang. Men igjen var viljen større enn evnene. For da forsvaret gikk i oppløsning etter 57 minutter - og Patrick Mortensen serverte Krepin Diatta - virket det kjørt.

Diatta gjorde ingen feil foran Kwarasey og økte til 2-0.

Ingen sluttspurt

Hjemmelaget klarte aldri å sette inn en sluttspurt - før to minutter på overtid. Da dunket Magnus Lekven inn 1-2. Det var en perle av et skudd.

Men nærmere kom ikke Vålerenga.

For Oslo-klubben handler resten av sesongen om å komme seg vekk fra bunnstriden. For dette var en dårlig start på ny stadion.

Sarpsborg har fortsatt heng på Rosenborg i tetstriden. Rosenborg spiller mot Strømsgodset fra klokka 20.00.