FIDE-presidenten garanterer at sjakk-OL blir i Tromsø

Men ambassadør Anatolij Karpov kaller det en skandale.

VERDENSMESTER: Kirsan Iljumzjinov ga Magnus Carlsen de synlige bevisene på at nordmannen var verdensmester etter å ha slått Viswanathan Anand 6,5-3,5 over ti partier. Nå møtes de to trolig igjen - til sjakk-OL i Tromsø. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix
VERDENSMESTER: Kirsan Iljumzjinov ga Magnus Carlsen de synlige bevisene på at nordmannen var verdensmester etter å ha slått Viswanathan Anand 6,5-3,5 over ti partier. Nå møtes de to trolig igjen - til sjakk-OL i Tromsø. Foto: Erlend Aas / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): I et intervju med sjakknettstedet Chessdom garanterer FIDE-president Kirsan Iljumzjinov at sjakk-OL går i Tromsø som planlagt, til tross for spekulasjoner om at arrangementet kunne bli flyttet til Sotsji, eller i verste fall avlyst. 

- Generalforsamlingen bestemte at OL skulle arrangeres i Tromsø, og det er ikke noe å diskutere, sier Iljumzjinov til nettstedet. Men selv om olympiaden går som planlagt, er ikke den kontroversielle FIDE-presidenten helt fornøyd med måten Tromsø har håndtert situasjonen på. De utestengte nasjonene har bedt Iljumzjinov bruke artikkel 6 i det olympiske reglementet, som sier at presidenten har siste ord i alle saker. 

- Jeg har sendt brev til organisasjonskomiteen i Tromsø og spurt hvorfor de har gjort som de gjorde. I morgen skal jeg høre med resten av hovedstyret i FIDE hva de mener. Etter det vil jeg ta en avgjørelse, sier FIDE-presidenten. 

Karpov var optimist Anatolij Karpov (63) var verdensmester i sjakk mellom 1975 og 1985, og mellom 1993 og 1999. Russeren var Iljumzjinovs motkandidat til presidentvervet i FIDE for fire år siden. 

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer