Hopp-Silje:

- Fiendtlig blikk

Silje Opseth (22) vil overta Maren Lundbys rolle i hoppbakken og ta OL-gull. Men da må hun slå Marita Kramer (20), østerrikeren hun peker ut som sin tøffeste konkurrent.

NUMMER ÉN: Silje Opseth var suveren i NM. Hun har store ambisjoner for sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB
NUMMER ÉN: Silje Opseth var suveren i NM. Hun har store ambisjoner for sesongen. Foto: Stian Lysberg Solum / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

MIDTSTUBAKKEN (Dagbladet): - Kramer ser ekstremt god ut, forteller hopperen Silje Opseth til Dagbladet.

- Jeg tror kanskje hun blir den største konkurrenten til vinteren. Det er hun jeg har et fiendtlig blikk på når jeg trener hver dag. Hun ser bunnsolid ut. Jeg tror hun er dama å slå.

Opseth smiler når hun bruker begrepet «fiendtlig blikk» og kunne muligens sagt «motivasjon». Men toppidrett handler om å peke ut rivalene og visualisere at du slår dem.

YNDLING I ØSTERRIKE: Marita Kramer. Foto: NTB
YNDLING I ØSTERRIKE: Marita Kramer. Foto: NTB Vis mer

Under normalbakke-NM i Midtstuen lørdag var Opseth helt suveren. Hun slo Anna Odine Strøm - som kom på andreplass - med nesten 42 poeng. Hun kunne vunnet med fall.

Hun gikk også til topps i miks lagkonkurranse med Buskerud søndag. Og nå retter 22-åringen blikket mot verdenscupstarten i Nizjnij Tagil i Russland 25. november.

- Silje har tatt rollen til Maren Lundby. Hun er lenger framme enn Maren var på samme alder, sier landslagssjef Clas Brede Bråthen.

VANT: Silje Opseth gikk til topps i miks lagkonkurranse med Buskerud. Her er hun flankert av Daniel-André Tande (t.v.) og Joacim Ødegård Bjøreng. Foto: Tore Ulrik Bratland
VANT: Silje Opseth gikk til topps i miks lagkonkurranse med Buskerud. Her er hun flankert av Daniel-André Tande (t.v.) og Joacim Ødegård Bjøreng. Foto: Tore Ulrik Bratland Vis mer

Lundby er ute for sesongen, fullstendig åpen på at hun ikke har klart å regulere vekta.

Nå er det Opseth Norge må stole på i hoppernes kvinneklasse. Forrige sesong kom hun på fjerdeplass i verdenscupen sammenlagt. Hun tok tre andreplasser og fire tredjeplasser.

Målet for sesongen er OL-gull i Beijing. Det er et tøft mål å sette seg. Men trenger det å være så mye verre enn at «vel, da gikk det» eller «vel, da gikk det ikke»?

Opseth utdyper:

- Jeg vet det er mye som skal klaffe for at det skal skje. Men det er et mål jeg føler jeg må jobbe for nå.

FALL: Silje Opseth hoppet lengst av alle i konkurransen med 138 meter i andrehoppet. Men så skjedde dette. Bilder fra NRK. Reporter: Marte Nyløkken Helseth / Dagbladet TV Vis mer

Kort fortalt falt hun fra en VM-medalje i Oberstdorf i vinter. Hun hoppet lengst i andre omgang i stor bakke, men var nedi med rumpa før fallgrensa. Rennet endte med femteplass og tårer.

Dette har hun brukt som motivasjon gjennom sommeren og høsten. I tillegg til Kramer, ser Nika Kriznar og Ursa Bogataj fra Slovenia sterke ut.

Opseth har vist at hun kan slå alle.

- Jeg har lagt bak meg en sommer og høst med ganske mye trening. I perioder har det vært tung styrketrening. Sånn sett har jeg følt meg ødelagt. Forhåpentligvis kan jeg dra nytte av dette grunnlaget gjennom hele sesongen.

Marita Kramer har seilt opp som en yndling i Østerrike. Forrige sesong kom hun på tredjeplass i verdenscupen sammenlagt. Hun sikret VM-gull for Østerrike i lagkonkurransen. Få klarer å følge råskapen i topphoppene hennes.

For Opseth handler dagene om trening og bachelor-studier i ernæring. Hun bor på Lillehammer.

- Jeg prøver å restituere så godt som mulig mellom slagene. Å vinne NM er med på å bygge selvtillit inn mot det vi har i vente. Jeg føler meg fin i kroppen og gleder meg til å komme i gang, sier hun.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer