Fiendtlig kjærlighet. Dette forholdet gir norsk EM-håp

Nøkkelen til suksess: Molde og Rosenborg.

RIVALER: Moldes Vegard Forren og Rosenborg Alexander Søderlund er rivaler i hverdagen, men kjemper sammen på landslaget. Nye Norge er en som en koalisjon mellom RBK og Molde.
Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix
RIVALER: Moldes Vegard Forren og Rosenborg Alexander Søderlund er rivaler i hverdagen, men kjemper sammen på landslaget. Nye Norge er en som en koalisjon mellom RBK og Molde. Foto: Vegard Wivestad Grøtt / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Når Norge i kveld spiller en av sine viktigste kamper så langt dette årtusenet, er det med optimisme og selvtillit.

Det er et resultat av norsk fotballs sterke progresjon den siste tiden, ikke minst i høst. Parallelt med at landslaget har gjort det bra i EM-kvalifiseringen, har Rosenborg og Molde imponert i Europa League.

Disse erkerivalene og fotballfiendene har mye av æren for den formidable norske fotballfremgangen. Men æren må de dele, enten de vil det eller ikke.

For når Norge løper ut på den regnfulle gressmatta i Roma i kveld, vil Molde- og RBK-supporterne ha et ekstra eierforhold til landslaget. Kort fortalt handler landslagets Molde- og RBK-koalisjon om følgende:

• Majoriteten av Norges defensive klipper spiller eller har spilt i Molde.

• Majoriteten av Norges offensive ess spiller eller har spilt i Rosenborg.

Fire av fem Mye kan tyde på at hele fire av de fem mest defensive spillerne som Høgmo velger fra start i kveld har spilt sammen i Molde. Ørjan Håskjold Nyland starter garantert i mål, mens Even Hovland og Vegard Forren utgjør midtforsvaret. I tillegg er Martin Linnes høyaktuell på venstrebacken.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.