Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA: - Beckenbauer etterforsket

Nå skal dommen avgjøres.

AVVENTER DOM: Franz Beckenbauer har blitt etterforsket av FIFA. Foto: Scanpix
AVVENTER DOM: Franz Beckenbauer har blitt etterforsket av FIFA. Foto: Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): FIFA bekrefter i dag at organisasjonens etiske komité har avsluttet en etterforskning mot Franz Beckenbauer (70).

FIFA opplyser ikke hvilke forhold Beckenbauer er etterforsket for, men tyskeren er blant annet mistenkt for korrupsjon i forbindelse med tildelingen av VM i 2006 til Tyskland.

I tillegg har handlingene til presidenten for det spanske fotballforbundet blitt ettergått.

- Etterforskningen av Angel Maria Villar Llona og Franz Beckenbauer har allerede blitt videresendt til det dømmende kammeret, skriver FIFA i en pressemelding.

Grove beskyldninger Det var i forrige uke at den tyske avisen Der Spiegel skrev at den tyske søkerkomitéen for VM i 2006, som ble ledet av Beckenbauer, satte opp et privat fond på 6,7 millioner euro som de brukte til å kjøpe stemmene til de fire asiatiske medlemmene av FIFAs etiske komité.

Det tyske fotballforbundet har imidlertid avvist påstandene. Tyskland sikret seg som kjent til slutt mesterskapet med 12 stemmer mot Sør-Afrikas 11.

I kjøvannet av Der Spiegel-oppslaget har FIFA, som allerede skal ha etterforsket Beckenbauer for andre forhold, omtalt beskyldningene som grove.

Offentliggjør flere navn I dagens pressemelding stadfester også FIFA at de ser på organisasjonens transaksjon på 2,3 millioner euro til UEFA-president Michel Platini i 2011, og at det pågår en etterforskning av både Platini, FIFA-president Sepp Blatter og FIFAs generalsekretær, Jerome Valcke.

Samtlige er suspendert fra sine roller.

I tillegg navngis en rekke personer som er mistenkt for brudd på FIFAs reglement.

- En formell etterforskning i relasjon til mistanke om brudd på FIFAs etiske kode pågår blant andre mot Worawi Makudi, Jeffrey Webb, Ricardo Teixeira, Amos Adamu, Eugenio Figueredo og Nicolás Leoz.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!