Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA: - Ikke spis hund!

FIFA-president Sepp Blatter har bedt koreanerne slutte å torturere og spise hunder før sommerens fotball-VM.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Etter å ha mottatt tusenvis av protester, har det internasjonale fotballforbundet FIFA henvendt seg til VM-arrangør Sør-Korea for å få slutt på skikken med å spise hundekjøtt, skriver nyhetsbyrået AP.

Sepp Blatter har skrevet brev til sin egen visepresident, Dr. Chung Mong-Joon, som er president i det sørkoreanske fotballforbundet og sitter i det nasjonale parlamentet. I brevet ber Blatter ham om å «gå til umiddelbare og avgjørende tiltak for å sette en rask stopper for denne ondskapen».

Blatter skriver at det ikke bare er dyrene som er skadelidende, men også Koreas internasjonale omdømme.

Bør følge verdensopinionen

- VM kan være en passende anledning for Korea til å vise verden at de er følsomme overfor verdensopinionen, og at de motsetter seg ondskap, sier Blatter i en offisiell uttalelse fra FIFA.

Ifølge FIFA har Chung bedyret sitt personlige engasjement for at eksisterende lover som forbyr mishandling av dyr blir håndhevet.

Millioner av koreanere spiser hundekjøtt, som blir betraktet som sunt og er vanlig sommermat. Mange menn tror også at det fremmer deres seksuelle prestasjonsevne, skriver AP.

Tortur-metoder

Såkalte «kjøtt-hunder» avles opp under uhygieniske forhold i overfylte bur på landsbygda. Tradisjonelt ble hundene hengt eller slått med kjepper for å mørne kjøttet før slakting. Myndighetene har fått bukt med de gamle metodene, og de fleste oppdretterne avliver i dag hundene ved elektrosjokk.

Det er ingen lov som forbyr å spise hund i Sør-Korea, men det finnes en mot å servere «ulekker» mat, inkludert slanger. Regjeringen benyttet denne loven til å stenge tusenvis av hundekjøtt-restauranter i storbyene under sommer-OL i Seoul i 1988. Men etter OL ble håndhevingen av denne loven slakkere.

FIFA håper koreanerne vil vekke denne loven til live igjen nå. Hovedprioriteten er å komme torturen til livs, men FIFA ønsker også at det blir slutt på spising av hund, sier talsmann Andreas Herren.

Sør-Korea arrangerer VM sammen med Japan mellom 31. mai og 30. juni 2002.

(Dagbladet.no)

PITBULL: Dette er den eneste typen lekkerbisken FIFA ønsker i VM i Sør-Korea neste sommer: «Pitbullen» Edgar Davids fra Nederland.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!