IKKE OPPFYLT:  Domenico Scala leder i FIFAs revisjonskomité forteller at tildelingen av fotball-VM i 2018 og 2022 ikke er bevist at tildelingen ble gjort på bakgrunn av kjøpte stemmer. Foto: EPA/ENNIO LEANZA/NTB Scanpix.
IKKE OPPFYLT: Domenico Scala leder i FIFAs revisjonskomité forteller at tildelingen av fotball-VM i 2018 og 2022 ikke er bevist at tildelingen ble gjort på bakgrunn av kjøpte stemmer. Foto: EPA/ENNIO LEANZA/NTB Scanpix.Vis mer

FIFA: - Kriteriene for omvalg av VM i 2018 og 2022 ikke oppfylt

Ikke bevist at det ble kjøpt stemmer.

Et utvalg i FIFA har satt kriteriene for hva som skal til for en ny avstemning om fotball-VM i 2018 og 2022 etter korrupsjonsanklagene den siste tiden.

De siste ukene har etterforskning gjort av sveitsisk og amerikanske politi opprullet mulig korrupsjon i det internasjonale fotballforbundet (FIFA). Blant annet er det mistanke om bestikkelser rundt tildelingen av VM til Russland i 2018 og Qatar i 2022.

Søndag kom FIFAs revisjonskomité med en uttalelse.

- Ville det vært bevis om at tildelingen til Russland og Qatar var gjort kun på grunn av kjøpte stemmer, ville tildelingen bli annullert. Dette har ikke blitt bevist, sa styreformannen i komiteen, Domenico Scala.

(NTB)