Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa åpner ikke sak mot Solbakken

Anklaget for å ha brutt regelverket.

STRAFFES IKKE: Fifa velger å ikke etterforske fotballagent Jim Solbakken ytterligere.
Foto: Erlend Aas / NTB scanpix
STRAFFES IKKE: Fifa velger å ikke etterforske fotballagent Jim Solbakken ytterligere. Foto: Erlend Aas / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Fifa velger å ikke etterforske Jim Solbakken ytterligere, melder VG.

«Etter å ha analysert saken har formannen i Fifas disiplinærkomite kommet frem til at, basert på dokumentasjonen og informasjonen Fifa nå har hatt tilgjengelig, at det ikke er noe grunnlag for å åpne disiplinærsak mot spilleragent Jim Solbakken» heter det i en e-post VG har fått fra Fifas pressekontor.

Fifa har orientert NFF og Solbakken om dette.

Dobbeltrolle I oktober ble Jim Solbakken beskyldt av bladet Josimar for å ha brutt regelverket eller opptrådt klanderverdig i forbindelse med flere overganger.

Fifa har gransket overganger der fotballagenten Solbakken har vært involvert. NFF kan kun ta tak i nasjonale overganger, og derfor ble Fifa involvert.

- Flere overganger - som har vært omtalt i media i senere tid - er overganger hvor NFF på det aktuelle tidspunktet innhentet tilleggsinformasjon fra involverte parter. Vi vurderte det dithen på de aktuelle tidspunktene at det ikke var grunnlag for opprettelse av sak, og vi kan ikke se at det i senere tid har fremkommet vesentlig nye opplysninger i media eller gjennom informasjon innhentet fra andre parter i sakene som vi har gjennomgått på nytt - og som nå er foreldet. Vi må forholde oss til dokumentasjon, ikke påstander, når vi skal vurdere disse spørsmålene, sier konkurransedirektør i NFF, Nils Fisketjønn, til Norges Fotballforbunds hjemmesider.

Uavhengig av foreldelsesfrist, har NFF gått gjennom sakene på nytt, og det har vært et ønske om å avvente Fifas konklusjon.

- God samvittighet for det jeg gjør Solbakken selv har alltid ment at han har sitt på det rene.

- Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sa han til Nettavisen i slutten av oktober.