FIFA avviser Egypts video-klage

- Linjemannen så handsen.

LURTE IKKE WEBB: Ahmed al Muhamadi ga inntrykk av at han ble truffet i hodet av ballen i sluttminuttene, men FIFA hevder linjemannen så det bildene viste, at ballen traff den egyptiske backen i armen. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER JOE
LURTE IKKE WEBB: Ahmed al Muhamadi ga inntrykk av at han ble truffet i hodet av ballen i sluttminuttene, men FIFA hevder linjemannen så det bildene viste, at ballen traff den egyptiske backen i armen. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER JOEVis mer

||| (Dagbladet.no): FIFA har avvist klagen fra Egypt etter gårsdagens 3-4-tap for Brasil i Confederations Cup.

Egypt protesterte etter handsforseelsen som ga Kaká mulighet til å avgjøre fra straffemerket i siste minutt, ikke fordi de mente dommer Howard Webbs avgjørelse var feil, men fordi de mente Webb fikk hjelp av videodømming på sidelinja.

Ifølge nyhetsbyrået AP melder FIFA i dag at de etter en grundig undersøkelse har kommet fram til at avgjørelsen kom som resultat av samarbeid mellom Howard Webb og assistentdommer Mike Mullarkey, som så handsen fra sin posisjon.

Den britiske hoveddommeren pekte først mot hjørneflagget da Ahmed al Muhamadi stoppet ballen med armen på streken og lot som han var skadet for å dekke over handsen, men Webb endret til straffe etter en beskjed han fikk over headsetet som lar dommerne kommunisere med hverandre.

- Så vidt jeg vet, er det ingen regel som tillater videodømming. Vi betviler ikke avgjørelsen, men måten den ble fattet på. Eller kanskje reglene er endret uten at noen har fortalt oss om det, sa Egypts landslagstrener Hassan Shehata etter kampen i går, men nå fastslår altså FIFA at det ikke var snakk om noe video i dette tilfellet.

Confederations Cup i Sør-Afrika, også kalt prøve-VM, fortsetter med kampene Spania — Irak og Sør-Afrika — New Zealand i morgen.

UTVIST:  Ahmed al Muhamadi ble sendt i dusjen etter handsen. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER JOE
UTVIST: Ahmed al Muhamadi ble sendt i dusjen etter handsen. Foto: SCANPIX/AFP/ALEXANDER JOE Vis mer