NEPPE SÅ INTERESSERT: Lionel Messi syntes det var hyggelig å nå milepælen 86 mål, men bryr seg neppe nevneverdig om debatten rundt målrekorden. Foto: SCANPIX/EPA/RAFA ALCAIDE
NEPPE SÅ INTERESSERT: Lionel Messi syntes det var hyggelig å nå milepælen 86 mål, men bryr seg neppe nevneverdig om debatten rundt målrekorden. Foto: SCANPIX/EPA/RAFA ALCAIDEVis mer

Fifa avviser Messi-rekorden

- Er sånn statistikk fans og media bryr seg om.

(Dagbladet): Det startet som Lionel Messis jakt på Pelés målrekord, så Gerd Müllers fantastiske antall scoringer i løpet av et kalenderår.

Forrige helg nådde argentineren milepælen: Han satte inn sitt mål nummer 86, det meste noen spiller har scoret i løpet av tolv måneder fra januar til desember.

Trodde man. Så startet bråket.

Ingen offisiell rekord
Zambias fotballforbund hevdet Messi mangler en rekke nettkjenninger for å passere Godfrey Chitalus 107 scoringer i 1972, og plutselig mente brasilianske Flamengo at Zico nådde 89 i 1974.

Nå har Fifa kommentert oppstyret. Det internasjonale fotballforbundet anerkjenner verken Messis rekord eller noen andre slike rekorder.

- Dette er ingen offisiell Fifa-rekord, sier talsmann Alex Stone til BBC.

- Vi har ingen database over hver eneste fotballkamp i hvert eneste land verden rundt siden dag én. Dette har ingenting med partiskhet å gjøre, hvis vi er i stand til å bekrefte rekorder satt i våre turneringer, så gjør vi det gjerne, sier Stone.

Medieskapt
Fifa følger med andre ord ikke med på hvor mange mål folk scorer rundt omkring i de ulike nasjonene, og har dermed ikke oversikt over annet enn VM, EM og så videre.

Messi-rekorden er en mediegreie, mener Fifa-talsmann Stone.

- Dette er en type statistikk fans og media liker å se. Dette er en rekord som har dukket opp fordi noen i media åpenbart samlet sammen noe statistikk fra et sted, og fant ut at Messi var i ferd med å passere den, mener han.

Lionel Messi scoret forøvrig to ganger til i cupmøtet med Cordoba på bortebane onsdag kveld, og økte det totale målantallet til utrolige 88 totalt, hans fjortende og femtende på de siste ni kampene for Barcelona.