FIFA beordrer Mikel tilbake til Lyn

Men Shittu nekter.

(Dagbladet.no): Mikel-saken ser ut til å gå mot slutten.

FIFA-organet Dispute Resolution Chambers, som består av representater for både klubber og spillere, har gitt Lyn full støtte i den kontroversielle overganssaken der Manchester United, Lyn og Chelsea har vært involvert. Det melder Lyn på sine nettsider i ettermiddag.

Dermed må John Obi Mikel returnere til Lyn. Avgjørelsen kan imidlertid ankes. Fristen er på ti dager. Og skal vi tro Mikels agent John Shitt, kommer det til å bli anket.

- Selvfølgelig kommer vi til å anke. Du trenger ikke være smart for å skjønne det, sier Shittu til <a href=\'http://fotball.aftenposten.no/nyhetsarkiv/article.jhtml?articleID=83704\'>Aftenposten.no</a>.

John Obi Mikel debuterte for Lyn i kampen mot Start 24. april i år. To dager før det - på spillerens 18-årsdag - signerte han en kontrakt med Lyn som varer ut 2005.

Under en uke etter debuten skrev Mikel under for Manchester United. Men da spillerens agent, John Shittu, hevdet at Mikel allerede var klar for Chelsea og heller ønsket å spille for London-klubben, begynte sommerens store overgangsskandale i norsk fotball.

Mikel forlot Norge etter den fjerde serierunden og har ikke kommet tilbake igjen siden. I mellomtiden spilte han U20-VM for Nigeria, der han tok sølv og ble kåret til turneringens nest beste spiller.

Lyn klaget spilleren inn for FIFA etter at han ikke kom tilbake etter U20-VM. FIFA har nå sagt sitt, og har gitt Lyn full støtte i kravet om at spilleren må komme tilbake til Norge og oppfylle sine kontraktsforpliktelser.

Mikel selv har hevdet at han har hatt problemer med visum til Norge. Det avviser FIFA blankt.

Mikel regnes for å være et av verdens største fotballtalenter.

MÅ TILBAKE: John Obi Mikel må innfinne seg i Lyn snarest, sier FIFA.