<strong>FORNØYDE:</strong> FIFA skal være svært fornøyd med VAR-debuten, lørdag. Her sjekker dommer Andres Cunha om Frankrike og Antoine Griezmann skulle hatt straffe. Det mente Cunha, og Frankrike tok ledelsen da Griezmann scora. Foto: REUTERS/John Sibley
FORNØYDE: FIFA skal være svært fornøyd med VAR-debuten, lørdag. Her sjekker dommer Andres Cunha om Frankrike og Antoine Griezmann skulle hatt straffe. Det mente Cunha, og Frankrike tok ledelsen da Griezmann scora. Foto: REUTERS/John Sibley Vis mer

Videodømming:

FIFA etter VAR-debuten: - Alt gikk som det skulle

Lørdag fikk alle fotballinteresserte se videodømmingteknologien i aksjon.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har uttalt at det er fornøyd med videodømmingsverktøyet VARs første avgjørelser i VM.

En talsmann uttalte søndag at forbundet er «svært fornøyd» med hvilke avgjørelser som ble tatt dagen i forveien.

Klar for fotball-VM? Vi har samlet noen av VM-historiens største øyeblikk! ⚽

Et innlegg delt av Dagbladet (@dagbladet)

- Alt gikk som det skulle gjøre. Vi håper det fortsetter på denne måten, fortsatte talsmannen.

Lørdag ombestemte dommer Andrés Cunha seg og ga Frankrike et straffespark i deres 2-1-seier mot Australia etter å ha rådført seg med VAR-teamet og sett situasjonen i reprise.

Systemet ble også brukt i kampen mellom Danmark og Peru. Dommer Bakary Gassama ga Peru et straffespark.

VAR blir brukt i VM for første gang, men det ble også tatt i bruk i klubb-VM og prøve-VM. Det har også blitt testet i ulike ligaer, deriblant tysk Bundesliga og italiensk Serie A.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer