FIFA etterforsker Arsenal

Kan bli kastet ut av Champions League.

(Dagbladet.no): Arsenal er under etterforskning av FIFA, mistenkt for å betalt den belgiske klubben Beveren millionbeløp for å sikre kontrollen med klubben. Blir Arsenal funnet skyldig kan de i verste fall kastes ut av neste sesongs Champions League.

- Et selskap uten navn ville investere en million pund i Beveren. Vi syntes dette virket helt bisarr, sier etterforskningsansvarlig i den belgiske byen Dendermonde Christian du Four, til BBC.

Det vekket mistanke da Beveren samtidig plutselig sparket flere av de belgiske spillerne og erstattet dem med ukjente talenter fra et akademi i Elfenbenskysten.

- Intet eierskap

Arsenal har hatt et åpent samarbeid med den belgiske klubben, som blant annet har hatt komet-backen Emmanuel Eboue i sin stall før han flyttet til London. Arsenal benekter nå at de noen sinne har hatt eierskap i Beveren.

- Arsenal har aldri hatt hverken indirekte eller direkte innflytelse over Beveren, men Arsenal lånte penger i forbindelse med stabiliseringen av Beverens økonomi i 2001, sier Arsenal-formann David Dein.

Kontakten mellom Arsenal-formann David Dein, Arsene Wenger og Beveren-toppene skal ha vært hyppig og nær.

- Vi må vente å se

SØLVGUTTENE: Arsenal tok sølv i årets Champions League. Nå etterforskes de for ulovlig kontroll av en belgisk klubb - og risikerer å bli kastet ut av neste års turnering. Foto:AP/SCANPIX
SØLVGUTTENE: Arsenal tok sølv i årets Champions League. Nå etterforskes de for ulovlig kontroll av en belgisk klubb - og risikerer å bli kastet ut av neste års turnering. Foto:AP/SCANPIX Vis mer

FIFA-sjef Sepp Blatter vil foreløpig ikke kommentere beskyldningene mot året Champions League-finalist.

- La Arsenal få gi sin rapport til FA. Den vil deretter eventuelt bli sendt til FIFA. For øyeblikket er jeg ikke i posisjon til å si noe om hvilken straff Arsenal kan få hvis de blir funnet skyldig.