Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa etterforsker Jim Solbakken-overganger

- Det er slik det skal være, svarer agenten.

 ETTERFORSKES:  Fotballagenten Jim Solbakken.
Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix
ETTERFORSKES: Fotballagenten Jim Solbakken. Foto: Chris Fairweather/Huw Evans Agency / NTB scanpix Vis mer

(Dagbladet): Både Fifa og NFF er i full gang med å undersøke en rekke overganger der Jim Solbakken har vært involvert.

Det er TV 2 som melder dette først.

- Jeg snakket med Fifa for noen dager siden, og etter det jeg forstår skal de komme med en uttalelse i løpet av 14 dager, sier generalsekretær i NFF Kjetil Siem.

- Det er ikke slik at hvis FIFA sier A, B eller C, så kan vi bestemme oss for noe annet. Dette er internasjonale overganger og her er det FIFA som bestemmer. Vi venter på en konklusjon fra dem, forteller Siem.

Agent Jim Solbakken sier til Dagbladet at han setter pris på Fifas inngripen.

- Jeg er glad for at NFF og FIFA ser på alle overgangene mine. Det er slik det skal være, og utover det har jeg ikke kommentar, sier Solbakken.

Hevdet sin uskyld Fotballbladet Josimar hevdet i starten av november at Solbakken har brutt regelverket eller opptrådt klandreverdig i forbindelse med flere overganger.

Fotballagenten har hele tiden hevdet sin uskyld.

- Det er ikke ubehagelig i det hele tatt. Jeg sover fryktelig godt hver eneste natt. Jeg har alltid bestrebet meg på å følge regelverket. Jeg har, både etter agentregelverket og lovene i Norge, 100 prosent god samvittighet for det jeg gjør, sa Solbakken til Nettavisen.

NFF ser på de nasjonale Mens det internasjonale fotballforbundet ser på alle de internasjonale overgangene, gransker NFF de nasjonale.

- NFF ser på de nasjonale Solbakken-overgangene. Det er de på juridisk avdeling som jobber med dette. Det er regler og rutiner for slikt, dette skjer automatisk, sier Siem til TV 2.

Dette er ikke første gang Fifa ser nærmere på overganger hvor Solbakken har vært involvert. I 2012 gransket Fifa overgangen til Brede Hangeland fra København til Fulham.

Saken endte med en bot til Solbakken på 10 000 sveitserfranc. Solbakken sa til VG at han stilte seg undrende til boten, men at han godtok den for å bli ferdig med saken.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling