FIFA etterforsker Stoitsjkov

Slang med leppa om svensk Uefa-pamp.

Den bulgarske landslagssjefen i fotball, Hristo Stoitsjkov, blir etterforsket av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etter sine påstander om at UEFA-boss Lennart Johansson påvirket resultatet i VM-kvalifiseringskampen mellom Sverige og Bulgaria lørdag.

Den tidligere storspilleren mistet besinnelsen da Bulgaria fikk en spiller utvist på stillingen 0-0 i lørdagens kamp. Sverige vant til slutt 3-0.

Etter kampen påsto den bulgarske landslagssjefen at både presidenten i Det europeiske fotballforbundet (UEFA), svenske Lennart Johansson, og dommer Frank De Bleeckere fra Belgia hadde påvirket resultatet.

Stoitsjkov skjelte også ut UEFA-sjefen, som også er visepresident i FIFA, fordi han forlot stadion før kampen var slutt.

– Han viste hele verden at han ikke elsker fotball, men bare er interessert i å tjene mer penger, uttalte Hristo Stoitsjkov.

Årsaken til at Johansson forlot kampen før den var slutt, var ifølge svensken at han ville hjelpe sin kone, som bruker krykker, til å komme ut av stadion før det ble store køer.

UEFA har i ettertid mottatt en unnskyldning fra det bulgarske fotballforbundet. Nå har FIFA satt i gang etterforskning av de famøse uttalelsene.

– FIFA har åpnet disiplinærsak mot hovedtrener Hristo Stoitsjkov for sine kommentarer mot visepresident i FIFA, Lennart Johansson, sa talsmann John Schumacher i FIFA i dag.

STRAFFES? Hristo Stoitsjkov kom med uttalelser Fifa reagerer på. Foto: Scanpix/Ap
STRAFFES? Hristo Stoitsjkov kom med uttalelser Fifa reagerer på. Foto: Scanpix/Ap Vis mer

(ANB-AP).

TAPTE MOT SVERIGE: Freddie Ljungberg scoret ett av målene da Bulgaria tapte 3-0.