FIFA får skylda for Zidane-skade

Frankrikes landslagslege er sint på FIFA.

Det er nå klart at verdens kanskje beste fotballspiller, Zinedine Zidane, mister VMs åpningskamp. Frankrikes landslagslege, Jean-Marcel Ferret, mener FIFA selv må ta skylda for at Zidane ikke vil kaste glans over åpningen av fotballfesten.

Ferret mener Zidanes muskelskade kommer som følge av en lang sesong, fire års spill på høyeste nivå, reduserte forberedelser og Champions League-finalen.

- Hvis FIFA ønsker konkurranser på høyeste nivå, må den gi oss nok tid til å forberede spillerne etter en lang sesong for å unngå slike skader, sier Ferret ifølge BBC.

- Vi trenger en måned mellom avslutningen på sesongen og starten på VM. Med mindre enn en måned er det ikke mulig å forberede spillerne.

Vanligvis starter VM-sluttspillet senere på sommeren. Men på grunn av det asiatiske klimaet ble VM flyttet fram til slutten av mai denne gangen.

- Datoene ble kjent for to til tre år siden. Vi er ganske tett på sesonginnspurten i Europa, men vi kunne ikke strekke det inn i juli, sier FIFA-talsmann Andreas Herren.

Zidane fikk bare elleve dager fra Champions League-finalen til han spilte den skjebnesvangre treningskampen mot Sør-Korea sist helg.

(Dagbladet.no)

<B>SINT:</B> Jean-Marcel Ferret er irritert på FIFAs tette kampprogram. Foto: SCANPIX/REUTERS