Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA frykter at over 300 fotballkamper er fikset

Etterforsker kampfiksing i Finland, Tyskland og Estland.

ETTERFORSKER: FIFA, her ved FIFA-president Sepp Blatter, etterforsker over 300 kamper som påstås å være påvirket av kampfiksing. Foto: REUTERS/Stringer
ETTERFORSKER: FIFA, her ved FIFA-president Sepp Blatter, etterforsker over 300 kamper som påstås å være påvirket av kampfiksing. Foto: REUTERS/Stringer Vis mer

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) etterforsker påstander om at over 300 kamper på tre kontinenter var fikset.

Det er blant annet klubbkamper i Tyskland og Finland, europaligakamper samt landskamper med land som Kuwait, Jordan, Bolivia, Bolivia, Latvia, Bulgaria, Estland, Malaysia og Zimbabwe som skal granskes.

- Kampfiksing er en stor trussel mot fotballens integritet. Samtaler med dem som er involvert, har vist at det kan brukes opp mot 300.000 dollar (1,6 millioner kroner) for å fikse en landskamp og med forventninger om god profitt, sier FIFAs sikkerhetssjef Chris Eaton til Daily Telegraph.

Ansatte fra minst seks nasjonale fotballforbund mistenkes for å ha hjulpet det kriminelle nettverket, som man tror har base i Singapore og Malaysia.

FIFA frykter at VM-sluttspillene for G17- og U20-VM kan bli rammet av kampfiksing.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media