FIFA ga tapergutta fire ganger så stor VM-bonus som gulljentene: - Skammelig

Store forskjeller.

VERDENS BESTE: Her feirer de amerikanske jentene VM-gullet i helga. Men bonusen de fikk etter triumfen var ikke mye å skryte av. Foto: AFP / ANDY CLARK / NTB Scanpix
VERDENS BESTE: Her feirer de amerikanske jentene VM-gullet i helga. Men bonusen de fikk etter triumfen var ikke mye å skryte av. Foto: AFP / ANDY CLARK / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Natt til mandag ble USA verdensmestre i fotball for tredje gang etter å ha slått Japan 5-2 i en finale som hadde det aller meste i Vancouver.

Den store helten for de amerikanske jentene ble kapteinen Carli Lloyd som like gjerne scoret hat trick, og hamret inn en av nettkjenningene fra midtbanen.

- Jeg er så stolt over dette laget. Det føles uvirkelig, det har ikke sunket inn ennå. Vi har skrevet historie, sa 32-åringen til svensk TV 4 etter at VM-gullet var sikret.

Stusselig bonus De amerikanske jentene feiret selvsagt voldsomt da på gressmatta i Canada da VM-tittelen var sikret, men bonusen de får av FIFA for å bli verdensmestre er ikke spesielt mye å skryte av.

Da Joachim Löws Tyskland vant VM for gutta i fjor fikk de utbetalt en bonus på 35 millioner dollar for triumfen. Til sammenlikning får de amerikanske jentene bare to millioner dollar får sin VM-triumf.

- Skammelig, FIFA, skriver Huffington Post-journalist Charles Clymer på Twitter.

USA Today mener tallene viser «nok et eksempel» på forskjellene mellom herre- og kvinnefotball.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.