Declan Rice får bytte landslag

FIFA gir grønt lys til landslagsskifte for West Ham-stjerneskuddet

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har godkjent at West Hams Declan Rice bytter landslag fra Irland til England.

SKIFTER FARGER: West Ham-unggutten Declan Rice, her i aksjon i den irske landslagsdrakta, har bestemt seg for at han heller vil representere England. Nå har FIFA gitt grønt lys. Foto: AP Photo
SKIFTER FARGER: West Ham-unggutten Declan Rice, her i aksjon i den irske landslagsdrakta, har bestemt seg for at han heller vil representere England. Nå har FIFA gitt grønt lys. Foto: AP Photo Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

20-åringen har irske aner, men født og oppvokst i London. Han betegner seg selv for å ha blandet nasjonalitet.

Midtbanespilleren avsluttet i forrige måned spekulasjonene om hvilket landslag han ville spille for, etter at han ymtet frampå med planer om å spille for England.

Rice står bokført med tre landskamper for Irland, men bare såkalte vennskapskamper. I og med at han ikke har spilt obligatoriske A-landskamper for irene kunne FIFA godkjenne byttet.

England tok seg til semifinalen i fjorårets fotball-VM i Russland og endte opp med å tape bronsefinalen mot Belgia.

Engelskmennene er kvalifisert for finalespillet i UEFAs nasjonsliga i juni.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer