Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA gir Qatar to ukers frist

Til å levere enn rapport om hvordan landet har forbedret arbeidsforholdene.

Foto: REUTERS/Michael Buholzer.
Foto: REUTERS/Michael Buholzer. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det uttalte Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) torsdag.

- FIFA forventer å få informasjon om de spesifikke stegene Qatar har tatt siden president Sepp Blatter besøkte Doha i november i fjor. De har lovet å bedre velferden og boforholdene for arbeidsinnvandrere.

FIFA sier videre at de har som prinsipp at alle aktiviteter i forbundets regi skal skje i tråd med internasjonale normer.

- FIFA tror fotball-VMs kraft kan utløse en positiv sosial endring i Qatar, herunder bedre arbeidsrettigheter- og betingelser, skriver forbundet.

- Uakseptabel situasjon Qatar må levere sin rapport innen 14 dager. Etter planen skal den presenteres av FIFAs komitémedlem Theo Zwanziger under en høring i EU-parlamentet 13. februar.

- Nå er vi midt i en intensiv prosess som utelukkende er rettet mot å bedre situasjonen i Qatar. Det vi trenger er klare regler og planer som vil bygge tillit og sikre at situasjonen, som for øyeblikket er uakseptabel, blir forbedret på en bærekraftig måte, sier Zwanziger.

Kritikkverdig Amnesty International og Den internasjonale sammenslutningen av fagforbund (ITUC) har vært kritiske til behandlingen av arbeidsinnvandrere i Qatar.

Manglende betaling av lønn, tøffe og farlige arbeidsforhold og sjokkerende standarder for overnatting er blant punktene Amnesty særlig har poengtert.

EU-parlamentet ble innblandet i striden i november da det vedtok en resolusjon som uttrykker bekymring for arbeidernes situasjon. (NTB)

Hele Norges coronakart