VAR under fotball-VM i Russland

FIFA gir tommel opp til omstridt videodømming i fotball-VM

Som ventet godkjente FIFA-rådet fredag bruk av videodømmingsverktøyet VAR under sommerens fotball-VM i Russland.

TIL VM: Lionel Messi og resten av Argentinas stjernegalleri skal til VM. Det skal også videodømming, som skal brukes for første gang i et verdensmesterskap til sommeren. Foto: AFP/Kirill Kudryavtsev
TIL VM: Lionel Messi og resten av Argentinas stjernegalleri skal til VM. Det skal også videodømming, som skal brukes for første gang i et verdensmesterskap til sommeren. Foto: AFP/Kirill Kudryavtsev Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Avgjørelsen ble tatt under rådsmøtet til Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) i Colombias hovedstad Bogotá.

FIFA-president Gianni Infantino har vært en stor tilhenger av å innføre videodømming. Tidligere i måneden vedtok International Board (IFAB) enstemmig å la VAR bli en del av fotballens regelverk.

- Vi skal ha VAR i VM for første gang. Dette er en avgjørelse vi er veldig fornøyd med, sa Infantino etter fredagens møte i FIFA-rådet.

- VAR er noe positivt og vil gi fotballen langt mer gjennomsiktighet. Videodømming er ikke løsningen på alt, men vi ønsker å unngå graverende feil av dommerne, la han til.

Testet i flere ligaer

Infantino har tidligere gjort det klart at teknologien må tas i bruk i Russland for å unngå at dommerfeil avgjør kamper på fotballens største og viktigste scene. VAR ble testet ut under fjorårets kontinentcup (prøve-VM).

Sommerens VM varer mellom 14. juni og 15. juli. I alt skal det spilles 64 kamper i mesterskapet. 36 dommere skal i aksjon sammen med sine assistenter. Flere av dem har aldri brukt VAR tidligere.

FIFA jakter en egen sponsor for VAR-systemet under VM-sluttspillet. Det skriver nyhetsbyrået AP.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer