Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA gjenåpnet Gullballen-avstemningen like før Ronaldo-hat trick

Skulle egentlig være over før playoffkampen.

FAVORITT: Cristiano Ronaldo er en av de største favorittene til Gullbalenn i år. Foto: Pontus Lundahl / AFP Photo / TT News Agency / NTB Scanpix
FAVORITT: Cristiano Ronaldo er en av de største favorittene til Gullbalenn i år. Foto: Pontus Lundahl / AFP Photo / TT News Agency / NTB Scanpix Vis mer

(Dagbladet): Gullballen regnes som en de gjeveste prisene en enkeltspiller kan få innen fotball, og årets utgave kan bli jevnere enn på mange år.

Lionel Messi har vunnet prisen fire ganger på rad, men har ikke vært på langt nær like suveren i år, og utfordres fra mange hold, hovedsaklig av Zlatan Ibrahimovic og Cristiano Ronaldo.

Avstemningen var egentlig over 15. november, men på grunn av lav deltakelse ble den utvidet til 29. november. Utvidelsen gir også de som allerede har stemt muligheten til å endre sin stemme.

Fordel for Ronaldo? Denne forlengelsen kom samme kveld som Zlatan og Ronaldo møttes i playoffkamp, og begge to styrket sitt kandidatur til prisen betraktelig.

Zlatan leverte en kjempekamp, og scoret to mål, men Ronaldo ble kampens store spiller, da han nærmest egenhendig senket Sverige med sitt hat trick.

Etter maktdemonstrasjonen tirsdag kveld, er det godt mulig at både nye og gamle stemmere vil vurdere Ronaldo enda sterkere.

Redknapp:- Ronaldo er nummer en Jamie Redknapp, tidligere fotballproff og nåværende ekspert i Sky Sports, skriver i Daily Mail at han ikke er i tvil: Ronaldo er nummer en i verden akkurat nå.

Redknapp tror Messi har nådd toppen av sin utvikling, i tillegg til at argentineren sliter med skader. Ronaldo virker derimot som han blir bedre med hver kamp.

- Ronaldo ser ut som han blir kjappere, raskere, sterkere. Han er rett og slett bedre enn tidligere. Han er nesten aldri skadet og har nå scoret tre hat tricks på seks kamper.

Det er landslagstrenere, landslagskapteiner og utvalgte journalister fra alle FIFA-medlemsland som stemmer fram hvem som mottar Gullballen.

Per-Mathias Høgmo har sagt at han vil stemme på Zlatan, mens Brede Hangeland setter både Ronaldo, Zlatan og Messi til side, og velger Bastian Schweinsteiger som verdens beste spiller.

Utdelingen av Gullballen foregår i Zürich 13. januar.

HOLDT IKKE: Zlatan Ibrahimovic scoret to mål for Sverige, men måtte se seg slått av Portugal og Cristiano Ronaldo. Foto: Erik Martensson / AFP Photo / TT News Agency / NTB Scanpix
HOLDT IKKE: Zlatan Ibrahimovic scoret to mål for Sverige, men måtte se seg slått av Portugal og Cristiano Ronaldo. Foto: Erik Martensson / AFP Photo / TT News Agency / NTB Scanpix Vis mer