UENIG MED FIFA: Englands statsminister forstår ikke hvorfor landslaget ikke får spille med valmueemblem på draktene. Her på Loftus Road i september.Foto: SCANPIX/AFP/Carl de Souza
UENIG MED FIFA: Englands statsminister forstår ikke hvorfor landslaget ikke får spille med valmueemblem på draktene. Her på Loftus Road i september.Foto: SCANPIX/AFP/Carl de SouzaVis mer

FIFA gjorde helomvendig i valmuesaken

Etter at statsminister David Cameron blandet seg inn.

FIFA ga etter for press og lar England og Wales spille med valmuesymbol. Wales tar imot Norge i Cardiff, mens England skal spille mot Spania lørdag.

FIFA sa lenge nei, men snudde etter kraftige protester. Lagene får nå benytte merket på svarte armbind, men ikke direkte på draktene. Mange briter bruker valmuen på jakkeslagene sine når avslutningen av 1. verdenskrig markeres i november.

Fotballandslagene ville også bruke symbolet, men fikk lenge ikke lov av Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) på grunn av forbudet mot politiske og religiøse symboler på draktene. - Dette er opprørende. Det er absurd å mene at det skal være en politisk markering å bære valmuen, som minnes dem som har gitt sine liv for vår frihet. Bruken av valmuen er et symbol på stor respekt og nasjonal stolthet. Jeg håper FIFA vil vurdere dette på nytt, sa Storbritannias statsminister David Cameron før FIFA ga seg.

(NTB)