I ARBEID: Qatar-VM har møtt massiv kritikk. Nå melder Fifa at de har fått nye dokumenter i saken og anklagene om korrupsjon. Foto: EPA/STEFFEN SCHMIDT
I ARBEID: Qatar-VM har møtt massiv kritikk. Nå melder Fifa at de har fått nye dokumenter i saken og anklagene om korrupsjon. Foto: EPA/STEFFEN SCHMIDTVis mer

FIFA-gransker har nye dokumenter om Qatar-VM

Etter korrupsjonsbeskyldninger.

Michael Garcia sa onsdag til FIFA-kongressen at han har dokumentene Sunday Times nylig bygget sine korrupsjonsbeskyldninger på.

- Det meste av det materialet har vært tilgjengelig for oss en god stund. Det har vært gjennomgått og vil fortsatt bli gjennomgått. Vi har gått til kilden, eller det vi tror er kilden, og er trygge på at vi vil ha full tilgang til datasettet, sa Garcia.

Han leder en gruppe som på oppdrag fra FIFA gransker tildelingen av VM-sluttspillet til Russland (2018) og Qatar (2022).

Sunday Times framsatte nylig nye korrupsjonsbeskyldninger i forbindelse med tildelingen av mesterskapet i 2022. Tidligere FIFA-styremedlem Mohammed Bin Hammam fra Qatar skal ha betalt ut millioner av dollar for å vinne afrikanske og asiatiske stemmer.

Garcias gransking skulle egentlig vært avsluttet mandag, men han sa onsdag at den vil fortsette.

- Vi skal gå gjennom alle dokumentene før vi konkluderer, sa han.

Som ventet ytret ikke amerikaneren seg om de konkrete anklagene, som kan føre til at Qatar fratas VM dersom korrupsjonsbeskyldningene viser seg å være sanne.

Det var allerede klart at rapporten ikke ville bli overlevert FIFA før etter at VM-finalen er spilt.

- Vi kommer til å følge prosessen og vil legge fram en rapport som er omfattende og rettferdig for alle parter, sa Garcia.

(NTB)