KAOS-VM: Valget av Qatar som VM-arrangør i 2022 har før til et stort kaos. Foreløpig er det ikke engang enighet om når det skal arrangeres. Nå har en arbeidsgruppe foreslått å avvikle det i november og desember. Foto: Philippe Desmazes /AFP / NTB Scanpix
KAOS-VM: Valget av Qatar som VM-arrangør i 2022 har før til et stort kaos. Foreløpig er det ikke engang enighet om når det skal arrangeres. Nå har en arbeidsgruppe foreslått å avvikle det i november og desember. Foto: Philippe Desmazes /AFP / NTB ScanpixVis mer

FIFA-gruppe anbefaler VM i november og desember

I Qatar 2022.

En arbeidsgruppe på oppdrag fra FIFA har sett nærmere på aktuelle datoer for VM i fotball i Qatar i 2022.

Tirsdag ble det klart at november og desember anbefales som tidspunkt for mesterskapet.

OL-kollisjon? President i det asiatiske fotballforbundet og leder av arbeidsgruppen, sjeik Salman bin Ebrahim Al-Khalifa, sa tirsdag at FIFA-styret neste måned vil se på mulighetene som foreligger. Selv om arbeidsgruppen anbefaler VM i november og desember, åpnes det fortsatt for et VM i januar og februar, noe som ville innebære kollisjon med vinter-OL.

Det er ventet at FIFA-styret vil fatte et endelig vedtak under sitt møte 19. og 20. mars.

- Noen er bekymret, men uansett hvilken avgjørelse man faller ned på er det noen som vil stille spørsmål, sa sjeik Salman.

Over 40 grader I Qatar kan temperaturen i sommermånedene ofte komme over 40 grader. Det er derfor FIFA ser seg tvunget til å flytte mesterskapet til andre årstider.

Dersom anbefalingen tas til følge i Zürich i mars, vil det føre FIFA på kollisjonskurs med de store europeiske ligaene, som ville foretrukket at VM ble arrangert i april/mai.

Kortere VM Arbeidsgruppen anbefaler også at turneringen forkortes, men det foreligger ingen planer om å redusere verken antall lag eller kamper.

Det er trolig snakk om å spare inn bare noen få dager, for å tekkes de nasjonale ligaene som liker dårlig å måtte ta pause midt i sesongen sin.

(NTB)