FIFA har gitt Suárez og Uruguay frist til i kveld

- Åpnet sak.

ÅPNET SAK:  Suárez og Uruguay har fått frist til onsdag kveld norsk tid til å gi sin side av saken og komme med relevant informasjon. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix
ÅPNET SAK: Suárez og Uruguay har fått frist til onsdag kveld norsk tid til å gi sin side av saken og komme med relevant informasjon. Foto: REUTERS/Yves Herman/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet / NTB): Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) bekreftet onsdag at det har åpnet en disiplinærsak mot Luis Suárez etter biteepisoden.

Suárez og Uruguay har fått frist til onsdag kveld norsk tid til å gi sin side av saken og komme med relevant informasjon.

Kan bli lang straff «FIFA kan bekrefte at disipilinære prosesser er åpnet mot spilleren Luis Suárez fra Uruguay i etterkant av et tilsynelatende brudd på artikkel 57 og/eller artikkel 58 i FIFAs disiplinærreglement under VM-kampen Italia-Uruguay spilt 24. juni 2014. Spilleren og/eller det uruguayanske fotballforbundet inviteres til å gi sin vurdering og de dokumenterende beviser de føler relevante, innen 25. juni 2014 klokka 17.00, Brasilia-tid», heter det i uttalelsen fra FIFA.

Suárez risikerer lang straff etter at han bet italienske Giorgio Chiellini i tirsdagens VM-kamp i Brasil.

- FIFA kan bekrefte at det er åpnet en disiplinærsak mot spilleren Luis Suárez fra Uruguay, heter det i en uttalelse fra forbundet.

Så det ikke Dommeren så ikke episoden, som skjedde vel ti minutter før slutt, men FIFA kan bruke videobevis.

- Det er ingen tvil om at Luis Suárez er en fantastisk spiller, men enda en gang har hans handlinger sørget for massiv kritikk mot ham. FIFA må etterforske denne episoden grundig og foreta de nødvendige handlinger, sier FIFAs visepresident Jim Boyce til BBC.

«Monsteret» Suarez får hard medfart i pressen i dag, og spesielt de engelske tabloidene lar det gå ut over verdensstjerna.

The Telegraph går så langt som å karakterisere Suárez som «et monster» og ber om en langvarig utestengelse på Liverpool-spissen.

The Sun skriver om «dyret Suárez», og spekulerer også i hvor lang utestengelsen vil bli, mens Daily Express skriver at «Suárez nok en gang har satt sitt merke, og kommer til å bli kastet ut av VM».

I tillegg opererer med den kledelige tittelen «Jaws III» som er et spill på filmen Haisommer og sikter til at dette er den tredje biteepisoden.

The Mirror tror også det blir snakk om en langvarig utestengelse på stjernespissen, og lanserer det som en krise for Liverpool.

Nakkebittet i Natal Dagbladet har gjennomgått alle spissens seniorkamper, og oppsiktsvekkende nok har han ikke pådratt seg et eneste rødt kort i en ordinær serie-, cup- eller europacupforestilling i klubbfotballen - verken for Nacional, Groningen, Ajax eller Liverpool.

Likevel har Suárez, på sine snart ti år som seniorspiller, samlet opp så mange suspensjoner at det utgjør en hel europeisk ligasesong.

Den lengste friperioden kan bli den han står overfor etter nakkebittet i Natal.

Rasismestraff De fleste av hans foregående prikker er kommet inn på rullebladet etter bruk av videobevis. Som da han:

• Var Ajax-kaptein og beit PSVs Ottman Bakal i skuldra under et møte i den nederlandske Æresdivisjonen i 2010. Konsekvens: Sju oppgjør på sidelinja.

• Kom med rasistiske uttalelser mot Patrice Evra under kampen Liverpool-Manchester United i 2011. Suspendert i åtte kamper.

Rakte finger mot Fulhams supportere kort tid etter Evra-skandalen. Nok en kamps straff.

• For andre gang i karrieren beit en motspiller i oppgjøret Liverpool-Chelsea i 2013. Hogget i Branislav Ivanovics arm endte i 10 kampers karantene.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer