Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA i gang med Mikel-saken

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har startet behandlingen av anmeldelsen i John Obi Mikel-saken.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PARIS (Dagbladet): Det bekrefter John Schumacher i FIFAs presseavdeling ved hovedkontoret i Zürich overfor Dagbladet.

-  Anmeldelsen fra FA (det engelske fotballforbundet), Manchester United og Lyn Oslo angående unge herr Mikel er åpnet, og våre juridiske eksperter er i gang med å se på saken, sier Schumacher.

Han forteller at alle dokumentene i saken er blitt gjennomgått og at FIFA nå er i en «etterforskningsfase». Framdriften i saken våger John Schumacher derimot ikke å anslå noe om.

Kjedelig

-  FIFA behandler mange overgangstviser, men alle saker er unike og har ulike spørsmålsstillinger selv om de ofte kan se like ut. Derfor er det umulig å si om dette vil ta dager, uker eller måneder. FIFA pleier for øvrig ikke å si noe om status i saker vi behandler. Vi kan bekrefte at den er åpnet og at FIFA vil fortelle omverdenen om avgjørelsen når vi er ferdig. Det er kanskje ikke veldig pressevennlig, men så kjedelig er det altså, sier FIFAs pressetalsmannn til Dagbladet.

Vitneuttalelser

Anmeldelsen av Chelsea og agentene Rune Hauge og John Shittu ble oversendt til FIFA forrige uke. Før helga ettersendte Lyn også uttalelser fra personer som var til stede under forhandlingene mellom Manchester United og John Obi Mikel - uttalelser som skal bevitne at nigerianeren på ingen måte var utsatt for noe press om å skrive under for årets tapende FA-cupfinalist.

Tredoblet lønna

Dagbladet skrev i forrige uke at Mikel selv skal ha forhandlet med Manchester United, og at han i løpet av det fire timer lange kontraktsmøtet i Oslo 29. april klarte å tredoble lønna på Old Trafford. Underveis skal han ha hatt telefonisk bistand fra personer som kjenner lønnsstrukturen i Premier League.

ETTERFORSKES: Lyn, United eller Chelsea? Nå er FIFA i gang med å utrede Obi Mikel-saken.

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!