Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA innfører to års utestengelse

Bøyer av for presset.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil innføre to års utestengelse i dopingsaker. Denne regelendringen vil bli gyldig dagen før fotball-VM starter.

Der sier FIFA-president Sepp Blatter til det tyske nyhetsbyrået DPA.

– Vi vil akseptere WADAs antidopingregler, sier Blatter.

De to organisasjonene har stått steilt mot hverandre på dette punktet. Men etter at Idrettens voldgiftsdomstol ble koblet inn i saken, og konkluderte med at fotballorganisasjonen ikke fulgte alle idrettens dopingregler, har FIFA måttet gjøre visse endringer.

WADA-sjef Richard Pound har tidligere sagt at han forventer at fotballforbundet vil gjøre de nødvendige endringene i sitt regelverk før fotball-VM. (ANB)

FØYER SEG: FIFA har fram til nå nektet å innrette seg etter idrettens dopingregler, men i dag bøyde president Sepp Blatter av for presset. Foto: AP
FØYER SEG: FIFA har fram til nå nektet å innrette seg etter idrettens dopingregler, men i dag bøyde president Sepp Blatter av for presset. Foto: AP Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media