Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA inngår dopingsamarbeid

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) og det internasjonale dopingbyrået (WADA) skal inngå en samarbeidsavtale.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det annonserte FIFA-president Sepp Blatter etter styremøtet i Sør-Korea fredag. FIFA skal fortsatt være «uavhengig» i forhold til WADA, og det er dermed ikke helt klart hva avtalen vil gå ut på.

- Dette har ikke noe med nandrolon-sakene i høst å gjøre. Den internasjonale olympiske komité har invitert oss til et samarbeid i mer enn et år. Vi skriver gjerne under en avtale, men en som gjør at vi beholder uavhengigheten, sier Blatter.

- Vi har hatt en omfattende diskusjon om doping på styremøtet, og det viktigste vi jobber med er å få standardisert straffeutmålingen, sier FIFA-styremedlem Per Ravn Omdal til NTB.

- Nå får man jo forskjellige straffer i forskjellige land for de samme forseelsene. Vi håper å kunne få en avtale om det tidlig neste år. Det andre tiltaket er at vi øker antallet dopingtester, også utenfor konkurranse, forteller Omdal.

(NTB)

Hele Norges coronakart