Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-kandidat ber politiet droppe arrestasjoner

Ønsker ikke et «pr-stunt» av sveitsiske myndigheter.

Presidentkandidat sjeik Salman bin Ebrahim al-Khalifa håper sveitsiske myndigheter ikke benytter seg av presidentvalget i FIFA til å arrestere tilreisende representanter.

- Vi vil ikke ha et PR-stunt, sier sjeik Salman før fredagens valg i det internasjonale fotballforbundet (FIFA).

Sjeik Salman mener representanter som mistenkes for korrupsjon burde arresteres i hjemlandet, heller enn mens de er i Sveits for å stemme fram FIFAs nye president.

- Jeg synes ikke det er rettferdig å benytte seg av en valgdag for å arrestere tilreisende representanter. Det vil sende feil signaler til medlemslandene, sier mannen som leder det asiatiske fotballforbundet (AFC). Sjeiken anses som en av favorittene til å overta presidentvervet etter Sepp Blatter.

- Jeg frykter representantene fra medlemslandene ikke vil føle seg trygge i Zürich, sier sjeiken.

- Vanskelig å vite hvem som er korrupt To dager før fjorårets presidentvalg arresterte sveitsiske myndigheter flere FIFA-delegater på anmodning fra FBI.

Mistankene gikk på korrupsjon, hvitvasking og bedrageri. Blatter endte med å trekke seg fire dager etter at han fikk fornyet tillit som president.

Flere personer er siktet i saken, i tillegg til at Blatter, hans generalsekretær Jerome Valcke, presidenten i det europeiske fotballforbundet (UEFA) Michel Platini, og mange FIFA-styremedlemmer har fått lange utelukkelser etter korrupsjonsmistanker.

- Det er vanskelig å vite hvem som har rett, og hvem som tar feil, hvem som er korrupt, og hvem som ikke er det. Er han seks eller seks tusen kilometer unna, svarer sjeik Salman på spørsmål om det er mulig å stole på fotballens ledere.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram