FIFA kåret Cannavaro til årets spiller

Slo Zidane og Ronaldinho.

Italienske Fabio Cannavaro og brasilianske Marta ble mandag kåret til årets spillere 2006 under FIFA-gallaen i Zürich.

Det er verdens landslagssjefer og landslagskapteiner som har stemt fram vinneren, og avstemningen ble foretatt for lenge siden.

Som vanlig hadde FIFA offentliggjort hvem de tre første på listen var, men prøvd så godt de kunne å holde den innbyrdes rekkefølgen hemmelig.

Det klarte de ikke imidlertid ikke, for søndag meldte den spanske radiokanalen Radio Cadena SER at det var den italienske stjernestopperen Cannavaro som hadde vunnet foran Zinedine Zidane, og de to siste årenes vinner Ronaldinho. Det stemte 100 prosent.

Før første gang siden prisen ble innstiftet i 1991 ble en rendyrket forsvarsspiller valgt ut. Cannavaro leverte et nærmest prikkfritt VM-sluttspill for Italia i Tyskland i sommer. Det hele endte med VM-gull.

I kvinnenes kåring, hvor Kolbotns Ingvild Stensland var blant de 20 nominerte, gikk prisen til brasilianske Marta. Amerikanske Kristin Lilly og tyske Renate Lingor fulgte på de neste plassene.

(NTB)

FAVORITTSEIER: Åge Hareide er blant landslagssjefene som har stemt fram årets beste spiller i verden. Det ble Fabio Cannavaro etter storspillet hans i VM i sommer. Til høyre tapende VM-finalist- og skallist, Zinedine Zidane. Foto: AP
FAVORITTSEIER: Åge Hareide er blant landslagssjefene som har stemt fram årets beste spiller i verden. Det ble Fabio Cannavaro etter storspillet hans i VM i sommer. Til høyre tapende VM-finalist- og skallist, Zinedine Zidane. Foto: AP Vis mer