SLÅTT UT AV BASEL: Wayne Rooney (t.h) og Manchester United overtar ikke Basels plass i Champions League likevel. Her feirer Basel-spillerne seieren i Svetis i desember. Foto: AFP/FABRICE COFFRINI
SLÅTT UT AV BASEL: Wayne Rooney (t.h) og Manchester United overtar ikke Basels plass i Champions League likevel. Her feirer Basel-spillerne seieren i Svetis i desember. Foto: AFP/FABRICE COFFRINIVis mer

Fifa knuser Uniteds håp om Champions League

Sion er straffet nok.

Manchester Uniteds fjerne håp om fortsatt plass i fotballens mesterliga gikk definitivt tapt da FIFA besluttet ikke å straffe Det sveitsiske fotballforbundet (SVF).

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) truet med å suspendere SVF om sveitserne innen 13. januar ikke foretok seg nødvendige straffetiltak mot klubben Sion for brudd på overgangsreglene.

Fredag het det i en FIFA-rapport at SVF hadde imøtekommet kravet 30. desember. Da ble Sion fratatt 36 poeng av eget forbund i kampen om serietittelen.

FIFA mener det ikke fins grunn til å straffe forbundet ytterligere.

Det lukket døren for fortsatt liv i Mesterligaen for Manchester United, som ble slått 1-2 av sveitsiske Basel og røk ut etter gruppespillet.

United tapte fjorårets mesterligafinale 1-3 for Barcelona.

FIFA truet med å suspendere sveitsiske klubber fra europacupspill på grunn av Sion-saken. Bråket startet etter at klubben kjøpte seks spillere på trass av at sveitserne hadde et overgangsforbud hengende over seg.

Laget brukte fem av disse spillerne i kvalifiseringen til europaligaen mot Celtic i august og ble derfor kastet ut av turneringen.

(NTB-AFP)