Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA-leder tatt etter én måned på flukt

- Vi kommer til å bevise hans uskyld.

 PÅGREPET:  Brayan Jimenez, tidligere leder for Guatemalas fotballforbund, er pågrepet i Guatemala City etter en måned på flukt. FOTO: AP / NTB / Scanpix.
PÅGREPET: Brayan Jimenez, tidligere leder for Guatemalas fotballforbund, er pågrepet i Guatemala City etter en måned på flukt. FOTO: AP / NTB / Scanpix. Vis mer

(Dagbladet): Brayan Jimenez, tidligere ledere for Guatemalas fotballforbund, er pågrepet etter å ha vært på flukt siden desember i fjor, melder BBC

Arrestasjonen kommer som følge av en omfattende etterforskning satt i gang i kjølvannet av FIFA-avsløringene i fjor. Etterforskningen har tatt sikte på å avdekke korrupsjon blant idrettens største ledere. 

Jimenez gikk i skjul etter at USA la ned en arrestordre på 16 av Latin-Amerikas mest innflytelsesrike ledere i desember i fjor.

Torsdag ble han funnet og anholdt i et leilighetskompleks i Guatemala City. 

- Vi kommer til å bevise hans uskyld i retten i USA, sier advokaten Francisco Garcia Guidel ifølge BBC. 

Siktet for korrupsjon Jimenez var lederen for Guatemalas fotballforbund fra 2010 til 2015, men gikk av da han ble siktet for korrupsjon sent i fjor. Nå står han overfor utlevering til USA, hvor videre rettegang vil foregå. 

Ifølge den amerikanske statsadvokaten skal Jimenez, sammen med generalsekretær Hector Trujillo, ha mottatt et sekssifret beløp for å selge tv-rettigheter til kvalifiseringskampene til VM 2018, skriver Expressen.

Også Trujillo ble pågrepet i USA i desember.

Amerikanske myndigheter har siktet totalt 40 personer som følge av den omfattende FIFA-granskningen. 

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media