<strong>INGEN KONSEKVENSER:</strong> Det vakte oppsikt da den britiske tabloidavisa Mail on Sunday presenterte beskyldninger fra FA-styreformann og leder for den engelske søknaden om VM i 2018, Lord Triesman )t.v.(, beskyldte Russland for å samarbeide med Spania om å bestikke VM-dommere som gjenytelse for at Spania trekker sin VM-søknad. Nå har Fifa uttalt at de ikke vil forfølge saken. Her er Triesman sammen med  Fifa-president Sepp Blatter og VM-ambassadør David Beckham. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann/File
INGEN KONSEKVENSER: Det vakte oppsikt da den britiske tabloidavisa Mail on Sunday presenterte beskyldninger fra FA-styreformann og leder for den engelske søknaden om VM i 2018, Lord Triesman )t.v.(, beskyldte Russland for å samarbeide med Spania om å bestikke VM-dommere som gjenytelse for at Spania trekker sin VM-søknad. Nå har Fifa uttalt at de ikke vil forfølge saken. Her er Triesman sammen med Fifa-president Sepp Blatter og VM-ambassadør David Beckham. Foto: SCANPIX/REUTERS/Arnd Wiegmann/File Vis mer

Fifa legger Triesman-skandalen død

Får ikke konsekvenser for Englands VM-søknad.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det vakte stor oppsikt da den britiske tabloidavisen Mail on Sunday forrige søndag publiserte en artikkel med beskyldninger framsatt av presidenten i Det engelske fotballforbundet (FA), Lord Triesman, om at Russland ville hjelpe Spania med å bestikke VM-dommere.

Som motytelse skulle spanjolene trekke sin søknad om fotball-VM i 2018. Påstandene fra Triesman stammet fra en lunsj med hans angivelige elskerinne og sekretær Melissa Jacobs, som hadde tatt opp samtalen på bånd uten den tidligere Labour-statsrådens vitende.

Triesman var ikke bare fotballpresident, han var også leder for den engelske VM-søknaden om samme mesterskap. Korrupsjonspåstandene fra en rivaliserende søkernasjon fikk derfor alarmklokkene til å ringe i Fifa-hovedkvarteret i Zürich.

Samme dag som artikkelen sto på trykk, ble Triesman tvunget til å trekke seg som både som leder for søkerkomiteen og som fotballpresident, og Fifa var raskt på banen med å kreve svar fra både Triesman og FA.

Nå har Fifas etiske komité gått igjennom saken og besluttet å ikke forfølge den videre, melder fifa.com fredag kveld.

- Ifølge uttalelser Fifa har hentet inn fra begge parter, kommenterte Lord Triesman «spekulasjoner som sirkulerte blant journalister i Europa om ulike konspirasjoner som pågår rundt omkring i verden» i en privat samtale med en venn, som ble tatt opp uten hans kjennskap, for deretter å bli sendt videre til en britisk avis.

- I sitt brev til Fifa, forklarte Lord Triesman at disse spekulasjonene ikke var ment som beskyldninger fra hans side, men noe han hadde fått høre om privat. Dette var ikke kjent for verken FA eller Englands VM-søkerkomité. Dette har FA bekreftet, skriver Fifa i en pressemelding.

- Lord Triesman la til at spekulasjonene som kom til uttrykk, ikke reflekter hans, FAs eller søkerkomiteens syn, og at kommentateren gjengitt i den britiske avisen aldri var ment å bli tatt på alvor, står det å lese videre i meldingen.

Fifa legger til at de i løpet av prosessen også har vært i kontakt med de nasjonale fotballforbundene i både Spania og Russland for å innhente ytterligere dokumentasjon og korrespondanse for å komme til bunns i om det ligger noe mer bak spekulasjonene.

- Etter denne grundige undersøkelsen har Fifa ikke funnet noen indikasjoner på at det er hold i beskyldningene Lord Triesman refererte til, og Fifas etiske komité kommer ikke til å forfølge saken videre, er konklusjonen i pressemeldingen.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer