IKKE NEVNT: Verken Ada Hegerberg, her i treningsduell med Solveig Gulbrandsen,  eller noen av den andre norske jentene er nevnt i FIFAs egenreklame for fotball-VM i Canada i sommer. Foto: Tormod Brenna
IKKE NEVNT: Verken Ada Hegerberg, her i treningsduell med Solveig Gulbrandsen, eller noen av den andre norske jentene er nevnt i FIFAs egenreklame for fotball-VM i Canada i sommer. Foto: Tormod BrennaVis mer

FIFA lover tidenes stjerne-VM, men nevner ikke et eneste norsk navn

- Det må vi gjøre noe med, sier Ada Hegerberg (19).

DRAMMEN (Dagbladet): I går sendte hardt prøvede FIFA ut et promo-skriv om fotball-VM for kvinner som starter i Canada om ei drøy uke.

«Tidenes stjernetreff» lover FIFA, og ramser opp en rekke navn, med Brasils Marta og japanske Sawa i spissen.

Hele 36 av verdens beste kvinnelige fotballspillere er nevnt med navns nevnelse i skrivet - ikke et av dem er norske.

- Oi, sier den norske stjernespissen mens hun blar seg gjennom navnene.

- Her er det bare å gønne på. Dette må vi gjøre noe med, sier spissen som bøttet inn mål for Lyon i den franske ligaen også ble kåret til «Årets Spiller».

Svenskene har fått både Therese Sjögran og Lotta Schelin på stjerne-plakaten. Amerikanerne, med keeper Hope Solo og Christie Rampone i spissen, er også godt representert.

Mens den norske superveteranen og lagkapteinen Trine Rønning er utelatt.

- Det synes jeg ikke er noe rart i det hele tatt. Hos oss er det laget som er viktigst, ikke enkeltspillerne, sier Rønning diplomatisk og fullstendig uprovosert over manglende norske innslag i FIFAs namedropping.

Generalprøve i morgen Rønning kan ha rett i at lagmoralen og kollektivet er Norges viktigste våpen for å komme noen vei i VM.

Men nettopp det trenger laget å vise at de kan - ikke minst for seg selv. Etter to strake tap mot middelmådige lag som Nederland og Belgia, har Even Pelleruds mannskap en eneste sjanse til å rette feil få ting til å sitte som det skal i kampsituasjon.

Tidlig fredag kveld spiller Norge generalprøve mot Finland på Marienlyst i Drammen.

- Finland er en tøff motstander, sier Pellerud, som justerer litt på formasjonen før avreisa til Canada.

Skifter formasjon - Vi følte at en liten justering måtte til nå for å skape mer defensiv trygghet og kortere avstand mellom leddene, sier Pellerud med forrige ukes 2-3 tap mot Belgia litt for godt i minnet.

Mot Finland kjører han derfor en 4-3-3 formasjon.

- Det kan se ut som 4-3-3, men kan også være 4-5-1.

- Er det smart å skifte formasjon rett før VM?

- Hadde ikke spillerne vært helt og fullt med på det, hadde det kanskje ikke vært det smarteste. Men det er de, og de er tent på dette. Det har sett bra ut på trening denne uka, og det håper jeg det hjør i kampen mot Finland også.

- Hvor viktig er det å reise til VM med en seier og en god følelse?

- Ikke avgjørende, men kunne jeg velge mellom å reise dit med en god eller dårlig kamp i sekken, ville jeg valgt den gode.

• De norske jentene setter seg på flyet til Canada søndag ettermiddag. Første VM-kamp spilles mot Thailand i Ottawa 7. juni.