Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa med klare retningslinjer

Det internasjonale fotballforbundet (Fifa) har tegnet opp strenge retningslinjer for de åtte søkerlandene som ønsker å få tildelt VM-sluttspillet i 2006.

Fifa vil for all del unngå å havne i en tilsvarende korrupsjonsskandale som den Den internasjonale olympiske komité (IOK) befinner seg i. Fredag bestemte Fifa at medlemmene av kommisjonen som skal bestemme hvor sluttspillet skal legges, ikke får ta imot gaver fra de involverte forbundene med verdi på over 100 dollar (ca. 750 kroner).

Retningslinjene ble offentliggjort bare en uke etter at IOK forsøkte å renvaske seg selv for tidenes skandale i organisasjonen. Flere IOK-medlemmer er ekskludert som følge av at de mottok bestikkelser i forbindelse med tildelinger av olympiske leker.

Et fem siders dokument frigjort fredag, gir søkerlandene klar beskjed om at gaver ikke skal overstige en verdi på 100 dollar.

«Det frarådes på det sterkeste å gi Fifa-medlemmer, samt slektni nger, ektefeller, gjester eller kompanjonger av disse, noen former for gaver eller tjenester som overgår en verdi på 100 dollar», står det i retningslinjene til de åtte søkerlandene.

Fifa har derimot ikke satt ned foten for eventuelle reiser eller besøk i forbindelse med søkerlandenes kampanjer. Forutsetningen er at slike reiser direkte skal angå fotball - for eksempel å overvære en kamp eller turnering.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media