Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA med ny etterforskning

I forbindelse med tildelingen av VM i 2018 og 2022.

 UNDERSØKER:  FIFA-president Sepp Blatter vil se på enkeltpersoners involvering i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2018 og 2022. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
UNDERSØKER: FIFA-president Sepp Blatter vil se på enkeltpersoners involvering i forbindelse med tildelingen av fotball-VM i 2018 og 2022. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har kommet med en klage om kriminell aktivitet i forbindelse med tildelingen av VM i 2018 og 2022.

FIFA-president Sepp Blatter kommer med klagen etter anbefalinger fra Hans-Joachim Eckert, som sitter i forbundets etiske dommerkomité.

- Når jeg fikk Eckerts anbefaling, var det min plikt som president å fremme klagen, sier Blatter. Han legger til at det kan være snakk om korrupsjon knyttet til saken.

Eckert har skrevet et 42 sider langt sammendrag på bakgrunn av Michael Garcías korrupsjonsrapport om budrunden i forkant av tildelingen av VM i 2018 og 2022.

Både Russland (2018) og Qatar (2022) ble frikjent for korrupsjon, men nå velger likevel FIFA å ta saken videre til statsadvokaten i Sveits.

- Hvis vi hadde hatt noe å skjule, ville vi neppe ha tatt dette til statsadvokaten, sier Blatter.

I en pressemelding fra FIFA står det at det er «grunnlag for mistanke om at, i enkelte tilfeller, internasjonale overføringer av midler med forbindelser til Sveits fant sted. Det bør undersøkes nærmere av påtalemyndigheten».

FIFA skriver at rapporten om tildelingen av mesterskapene vil bli gjort tilgjengelig for den sveitsiske statsadvokaten via FIFAs etiske komité.

- Hvis vi hadde hatt noe å skjule, ville vi neppe ha tatt dette til statsadvokaten, sier Blatter, som mener dette er et steg mot større åpenhet i FIFA.

- Selvfølgelig. Saken vil nå bli sett på av en uavhengig statlig organ, og det viser at FIFA ikke motsetter seg åpenhet, hevder presidenten.

(NTB)

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling