FIFA med strengere straff for rasisme

Nå dobles karantenen for rasistiske tilrop.

RESPONDERTE HATET: Raheem Sterling ble utsatt for rasistiske rop fra Montenegros fans da de møttes i EM-kvalik. Nå vil fansen få strengere straff om det gjentas. Foto: AP Photo / Darko Vojinovic / NTB Scanpix
RESPONDERTE HATET: Raheem Sterling ble utsatt for rasistiske rop fra Montenegros fans da de møttes i EM-kvalik. Nå vil fansen få strengere straff om det gjentas. Foto: AP Photo / Darko Vojinovic / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

Nå skal det bli slått hardere ned på rasisme i fotballen. Det skriver FIFA på sin hjemmeside.

- Temaer som rasisme og diskriminering blir nå oppdatert, slik at FIFA kommer i forkjøpet i kampen mot forferdelige angrep på fundamentale menneskerettigheter, skriver FIFA.

De nye reglene sier blant annet at hvis det kommer rasistiske eller diskriminerende tilrop fra tribunen, vil dommeren blåse av kampen.

Dette vil gjelde blant annet under kvalifiseringen til VM 2022 i Qatar. Hvis et lags supportere kommer med rasistiske tilrop, vil laget straffes med å tape 3-0.

I tillegg vil laget det gjelder måtte spille for begrenset antall tilskuere i kommende kamper, og de vil bøtelegges for rundt 140 000 norske kroner.

Hvis noen av spillerne eller trenerne er involvert i en rasistisk hendelse, vil vedkommende bli straffet med ti kamper utestengelse. Det er det dobbelte av slik det er i dag, altså fem kamper.

De nye reglene vil bli tatt i bruk allerede neste uke.

Rasisme har vært et kjent problem i fotballen i mange år, og Raheem Sterling er blant dem som har tatt opp kampen mot rasismen.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer