FIFA: Nandrolon er ok

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har besluttet ikke å utestenge spillere som tester positivt på steroiden nandrolon. Mye tyder på at sakene mot nandrolon-tatte utøvere også i andre idretter er i ferd med å rakne.

Ifølge FIFAs talsmann Andreas Herren baserer avgjørelsen seg på forskning som viser at stoffet kan produseres naturlig i kroppen ved hard fysisk aktivitet. Studien gir nytt håp til en rekke utøvere som er felt for nandrolon.

Stoffet er de siste årene funnet i dopingprøvene til et stort antall kjente utøvere, særlig i friidrett. Blant de som er tatt er sprinterne Merlene Ottey og Linford Christie og langdistanseløperen Dieter Baumann. Alle bedyrer sin uskyld.

Straffer ikke

FIFA har bestilt en studie der 148 sveitsiske fotballspillere ble testet nøye.

- Det ble funnet at kroppen produserer nandrolon i en mengde som ville ført til positive dopingprøver. Disse verdiene var resultat bare av fysisk aktivitet, sier Herren.

- Når vi vet at det er mulig at kroppen selv produserer nandrolon, kan vi ikke utestenge fotballspillere på grunn av positive prøver for dette stoffet.

IOK har satt en grense på 2,0 nanogram pr. milliliter for nandrolon-rester i urin.

Det er uklart om FIFA vil ha en høyere grense, eller om man ikke vil straffe noen utøvere som tester positivt på nandrolon.

(NTB)