FIFA nedringt etter Zidane-spøk

Norsk journalist var førstemann.

Avisen Marca brukte Spanias svar på 1. april til å fortelle at FIFA kåret feil vinner av årets spiller, og viste hvor internasjonal nyhetsformidlingen er blitt med internett.

FIFAs mediekontor kan nemlig fortelle at en norsk journalist var den første som ringte for å høre om det er korrekt at prisen skal tas fra Fabio Cannavaro og gis til Zinedine Zidane.

- Dette viser hvor mye internett har gjort for den internasjonale dekningen av fotball. Rett bak nordmannen fulgte flere italienske journalister og et bredt utvalg av internasjonale medier, heter det i en pressemelding fra FIFA.

Marca skrev at FIFA feilaktig utropte Fabio Cannavaro til vinner av avstemningen blant landslagssjefer og landslagskapteiner, og at man etter en omtelling vil gi prisen til Zidane.

I Spania forsto de fleste at det var spøk. 28. desember kalles der «Dia de Inocentes», de uskyldiges dag, og da er det lov til å fleipe med det meste.

Men takket være nettet ble «nyheten» lest i mange land, og noen steder ble den også viderebrakt som ekte vare.

(NTB)

FEIL VINNER?: Den spanske sportsavisa Marca meldte i dag at FIFA skandaløst nok hadde kåret feil vinner av årets spiller, og at Zinedine Zidane ville bli tildelt prisen. Det viste seg å være en spøk - men at spanjolene har sin variant av 1. april den 28. desember var det ikke mange journalister som var klar over. Foto: AP
FEIL VINNER?: Den spanske sportsavisa Marca meldte i dag at FIFA skandaløst nok hadde kåret feil vinner av årets spiller, og at Zinedine Zidane ville bli tildelt prisen. Det viste seg å være en spøk - men at spanjolene har sin variant av 1. april den 28. desember var det ikke mange journalister som var klar over. Foto: AP Vis mer