Fifa nekter å endre på VM-avstemning

Avfeier engelsk kritikk.

KRITIKK: Fifa har fått kritikk - særlig i England - etter avstemningen om VM-sluttspillene i 2018 og 2022, men har ingen intensjoner om å endre på stemmeprosedyren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZES
KRITIKK: Fifa har fått kritikk - særlig i England - etter avstemningen om VM-sluttspillene i 2018 og 2022, men har ingen intensjoner om å endre på stemmeprosedyren.Foto: SCANPIX / AFP PHOTO / PHILIPPE DESMAZESVis mer

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) vil ikke umiddelbart endre avstemningsprosedyren når det gjelder å velge VM-arrangør.

Det opplyste FIFAs generalsekretær Jerome Valcke da han møtte fransk presse mandag. FIFA har måttet tåle en del kritikk for måten valgene av VM i 2018 og 2022 ble gjennomført på. Russland og Qatar fikk mesterskapene.

- Vi har akkurat hatt en avstemning. Vi har ikke satt oss ned ennå for å diskutere eventuelle endringer i avstemningsprosedyrene. Det er ikke engang på programmet framover, sa Valcke.

Kritikken som FIFA har måtte tåle går ut på at flere ledende politikere skal ha hatt en altfor stor rolle i avstemningsprosessen.

- Ja, det er en politisk avgjørelse, men alt i alt så synes jeg at reaksjonene har vært positive. Avgjørelsene ble godt mottatt av fotballtilhengerne, og det viser at fotballen er åpen for verden.

- Russland er en stor fotballnasjon og fortjener mesterskapet. Midtøsten er en del av fotballfamilien, slo Valcke fast.

(NTB)