DE TO MEKTIGSTE: President Sepp Blatter og generalsekretær Jerome Valcke er de to mektigste mennene i FIFA. Så langt har de ikke blitt direkte involverte i korrupsjonsskandalen. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB Scanpix
DE TO MEKTIGSTE: President Sepp Blatter og generalsekretær Jerome Valcke er de to mektigste mennene i FIFA. Så langt har de ikke blitt direkte involverte i korrupsjonsskandalen. Foto: REUTERS / Ruben Sprich / NTB ScanpixVis mer

FIFA nekter for at generalsekretæren sto bak pengeoverføring

Sendte pressemelding.

FIFA avviser påstandene om at generalsekretær Jérôme Valcke skal stå bak en millionutbetaling til daværende CONCACAF-president Jack Warner.

Nyhetsbyrået Reuters skrev natt til tirsdag at det hadde fått bekreftet at Valcke var involvert i pengeoverføringen og henviste til en kilde med kjennskap til etterforskningen.

I en anklage til en føderal domstol i New York omtales en uidentifisert «høytstående tjenestemann i FIFA» som i 2008 overførte 10 millioner dollar til daværende CONCACAF-leder Jack Warner.

Det antas at denne personen er Valcke, som har vært generalsekretær og FIFA-president Sepp Blatters høyre hånd siden 2007.

- Valcke ikke involvert Tirsdag avviste Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) blankt antakelsene, men erkjente samtidig at overføringen har funnet sted.

- Utbetalingene pålydende 10 millioner dollar ble autorisert av formannen i finanskomiteen og gjennomført i henhold til organisasjonens regler, skriver FIFA i en uttalelse.

- Verken generalsekretær Jerome Valcke eller noen av de andre medlemmene av FIFAs øverste ledelse var involvert i prosjektet, heter det videre.

Avviser påstander Sør-Afrikas fotballforbund bekreftet søndag å ha betalt ut 10 millioner dollar (80 mill. kroner etter dagens kurs) til CONCACAF i forkant av fotball-VM i 2010, men benektet at det dreide seg om bestikkelser.

FBIs etterforskning har avdekket at Warner mottok en tilsvarende sum fra FIFA. Og nå tror altså den amerikanske påtalemyndigheten at Valcke ikke bare hadde kjennskap til, men også utførte pengeoverføringen.

Valckes kobling til saken ble først omtalt av New York Times. I en epost til avisen skriver generalsekretæren at han verken har godkjent utbetalingen eller hadde myndighet til å gjøre det.

(NTB)