<strong>BREVET:</strong> Her er brevet som skal være beviset for at Fifas generalsekretær Jerome Valcke var tettere involvert i millionoverføringen til skandaleombruste Jack Warner enn han gir uttrykk for i dagens pressemelding fra Fifa.
BREVET: Her er brevet som skal være beviset for at Fifas generalsekretær Jerome Valcke var tettere involvert i millionoverføringen til skandaleombruste Jack Warner enn han gir uttrykk for i dagens pressemelding fra Fifa. Vis mer

Fifa nekter for at generalsekretæren visste om millionutbetalingen, her er brevet som skal bevise det motsatte

Adressert direkte til Valcke.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Fifa-farsen synes endeløs og sirkuset pågår med stadig større omdreiningsmoment. Da New York Times i dag skrev om den høytstående Fifa-tjenestemannen som sto bak en millionutbetaling til den korrupsjonstiltalte tidligere CONCACAF-presidenten Jack Warner, nektet Fifa i en pressemelding for at det dreide seg om generalsekretær og Sepp Blatters høyre hånd, Jerome Valcke.

— Utbetalingene pålydende 10 millioner dollar ble autorisert av formannen i finanskomiteen og gjennomført i henhold til organisasjonens regler, skrev Fifa i pressemeldingen.

— Verken generalsekretær Jerome Valcke eller noen av de andre medlemmene av Fifas øverste ledelse var involvert i prosjektet, het det videre.

Brevbomba
Noen små timer seinere postet den britiske journalisten Martyn Ziegler et brev på Twitter som tilsynelatende beviser det motsatte.

Brevet, som er adressert direkte til Valcke ved Fifas hovedkontor i Zürich, og med det sørafrikanske fotballforbundet som avsender, slår fast at de ti millioner dollarene skulle tas fra organisasjonskomiteens budsjett, og overføres slik at CONCACAF-presidenten, altså Jack Warner, hadde råderett over den videre tildelingen av pengene.

Prosjektet ble kalt «The Diaspora Legacy Programme».

Dersom brevet Ziegler har postet er ekte og er det samme brevet New York Times refererer til, kan det bli vanskelig for Fifa og generalsekretær Valcke å fortsette å benekte at de var involvert i pengeoverføringene.

— Ikke noe nytt
Det er også dette FBI har kommet fram til så langt i etterforskningen, men overfor Dagbladet insisterer Valcke gjennom Fifas presseavdeling på at verken han eller andre Fifa-topper har vært involvert i prosjektet.

— Det er ikke noe nytt i dette. Brevet er i overensstemmelse med vår uttalelse som understreket at det er Fifas finanskomité som har tatt den siste avgjørelsen. Helt generelt er det Fifas generalsekretær som mottar alle brev og forespørsler på vegne av administrasjonen, og han handler i overensstemmelse med Fifas regler. Samtidig vil vi understreke at verken generalsekretær Jerome Valcke eller noen andre i Fifas øverste ledelse var involvert i å initiere, godkjenne eller implementere Diaspora-prosjektet, skriver en Fifa-talsmann i en e-post til Dagbladet.

Valcke, som skulle vært til stede under fotball-VM i Canada om bare noen få dager, blir værende i Zürich som følge av den pågående korrupsjonsetterforskningen mot Fifa.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer