Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

Fifa nekter Premier League-stjernene kamp nummer 39

Engelske storklubber får ikke spille seriekamper i Oslo eller Los Angeles.

(Dagbladet.no): Premier League syntes det var en fantastisk idé, å drøye sesongen med enda en kamp. De 10 ekstra matchene i runde 39 kunne spilles i utlandet, i storbyer verden rundt fra 2011-sesongen.

I dag får forslaget en på tygga av Fifa-president Sepp Blatter. Sveitseren ber engelske klubber glemme ideen som kunne gitt hver klubb ekstra millioner i kassa.

- Dette vil aldri skje så lenge jeg er Fifa-president, sier Blatter i et BBC-intervju.

Fifa støtter fansen

Slik er Blatter på lag med det engelske fotballsupporterforbundet, som avfeide 39-planen som «latterlig og farseaktig».

- Jeg støtter fansen 100 prosent. Hvis jeg var supporter i England ville jeg sagt «nei, spill her hjemme, ikke dra talentene deres utenlands».

Blatter sparker også mot det engelske fotballforbundet, som var positive, og varsler at Englands VM-søknad til 2018 kan svekkes av dumhetene.

- Forslaget tar ikke hensyn til klubbenes fans. Det ser ut som de bare vil reise rundt og tjene penger, sier Blatter.

SKAL IKKE PÅ TURNÉ: Fifa kommer til å motsette seg planene for å sende blant andre Manchester United og Chelsea til storbyer rundt på kloden i sesongavslutningen. Foto: Scanpix/Epa
SKAL IKKE PÅ TURNÉ: Fifa kommer til å motsette seg planene for å sende blant andre Manchester United og Chelsea til storbyer rundt på kloden i sesongavslutningen. Foto: Scanpix/Epa Vis mer

39-planen har ikke fått noen god mottakelse hos landene som var tiltenkt storkampene heller. Både det asiatiske fotballforbundet og MLS-serien i USA er redd for at Premier League-stjerner skal svekke deres egne fotballprodukter.

- Premier League er rikere enn alle andre ligaer, derfor har de mer ansvar. Det de prøver å gjøre her er uansvarlig. Jeg forstår det ikke, og Fifa vil ikke godkjenne noe slikt, sier Blatter.

Rafa er mot

En Premier League-talsmann ønsker ikke å kommentere Fifa-presidentens utspill, ligaen har tenkt å snakke med fotballpampene selv, når tiden er riktig..

En som blir glad for skrinleggingen av 39-kampene er Liverpool-sjef Rafa Benitez. Han har diskuter den mulige verdensturneen med direktør Rick Parry.

Det er spesielt forslaget om å seede lag i to puljer på 10 før en trekning som ergrer spanieren.

- Vi liker det ikke. Å spille en kamp i et annet land er ikke riktig for denne ligaen. Du må spille her i England, der alle får like muligheter, sier Benitez til The Times.

URETTFERDIG:</B> Rafa Benitez liker ikke tanken på at seeding skal avgjøre hvem som møter hvem i den 39. runden-
TRUER PREMIER LEAGUE: Fifa-president Sepp Blatter mener Premier Leagues motiver for å forlenge sesongen utenlands bare er bygget på grådighet.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media