Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Sport

Mer
Min side Logg ut

FIFA offentliggjør omstridt VM-rapport om Russland og Qatar

Det skjer på «passende vis».

OFFENTLIGGJØR RAPPORT: - Vi har alltid vært for at sannheten skal fram, samtidig må vi forsikre oss om at det ikke lages eventyr av rapporten, sier FIFA-president Sepp Blatter.  Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet
OFFENTLIGGJØR RAPPORT: - Vi har alltid vært for at sannheten skal fram, samtidig må vi forsikre oss om at det ikke lages eventyr av rapporten, sier FIFA-president Sepp Blatter. Foto: John Terje Pedersen / Dagbladet Vis mer

Styret i FIFA sier de offentliggjøre rapporten som omhandler søkerprosessen for fotball-VM 2018 og 2022 på «passende vis».

Det er ikke kjent når dette vil skje.

Det internasjonale fotballforbundet (FIFA) har tidligere sagt at det ikke vil offentliggjøre den 430 sider lange rapporten av rettsmessige årsaker, men har snudd og sier at dette vil skje når det er konkludert rundt prosessene som omhandler enkeltpersoner. Ifølge BBC pågår det en utredning rundt fem personer som er mistenkt for ulovligheter rundt valget av arrangørbyer.

BBC mener at rapporten må «renses» for å beskytte vitner før den offentliggjøres.

Det er mistanker om korrupsjon rundt tildelingen av mesterskapene i 2018 (Russland) og 2022 (Qatar).

- Vi har alltid vært for at sannheten skal fram, samtidig må vi forsikre oss om at det ikke lages eventyr av rapporten. De som er en del av utredningen, skal få sine rettigheter respektert, sier FIFA-president Sepp Blatter.

Rapportens «far» Michael Garcia trakk seg fra alt FIFA-arbeid tidligere denne uken.

(NTB)


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media