UNDER PRESS: FIFA-president Sepp Blatter. Foto:   REUTERS/Paulo Whitaker
UNDER PRESS: FIFA-president Sepp Blatter. Foto: REUTERS/Paulo WhitakerVis mer

- FIFA oppfører seg dessverre som en mafiafamilie

Blatter måtte forsvare seg.

FIFA-president Sepp Blatter henga seg til science fiction i sin tale til kongressen i Brasil onsdag. Samtidig ble han i det britiske parlamentet plassert i en mafiafilm.

Fotball-VM i Brasil blir som en lokal turnering å regne dersom Blatter får rett i sine visjoner. 78-åringen tenkte høyt om framtiden under sin tale til FIFA-kongressen og fikk mange av delegatene til å trekke på smilebåndet.

- Vi undrer om sporten vår en dag vil bli spilt på andre planeter, og hvorfor ikke? Da vil vi ikke bare ha et verdensmesterskap, vi vil ha interplanetariske turneringer, sa Blatter entusiastisk.

Om science fiction-visjonene hans hadde som formål å trekke oppmerksomheten bort fra de alvorlige korrupsjonsbeskyldningene mot FIFA vites ikke. Imidlertid ble Blatter av den tidligere fotballederen David Triesman i en tale i overhuset framstilt som en rollefigur i en mafiafilm.

Triesman, som en stund var leder for Englands mislykkede forsøk på å få VM i 2018, sa at FIFA-granskingen av påstått korrupsjon i tildelingen av mesterskap neppe vil føre til noe.

- FIFA oppfører seg dessverre som en mafiafamilie. Forbundet har en langvarig tradisjon for korrupsjon, sa Triesman i sin tale.

Blatters oppsiktsvekkende uttalelse om at korrupsjonsbeskyldningene bunner i rasisme fikk Triesman til å sammenligne FIFA-presidenten med Don Corleone i filmen «Gudfaren».

- Don Corleone ville ha gjenkjent taktikken og sannsynligvis beundret den, sa han.

(NTB)