KAN SPILLE PÅ RESULTAT: Når Uruguay møter Mexico i den siste kampen i gruppespillet, vet begge lag at de vil være videre med uavgjort. FIFA varsler at de vil være på vakt mot mulig kampfiksing i dennne typen kamper.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDT
KAN SPILLE PÅ RESULTAT: Når Uruguay møter Mexico i den siste kampen i gruppespillet, vet begge lag at de vil være videre med uavgjort. FIFA varsler at de vil være på vakt mot mulig kampfiksing i dennne typen kamper.Foto: SCANPIX/AFP PHOTO / ROBERTO SCHMIDTVis mer

FIFA overvåker for kampfiksing

Frykter avtalt spill i siste runde av gruppespillet.

|||FIFA vil overvåke kampene i 3. runde spesielt med tanke på kampfiksing.

FIFA sa på en pressekonferanse fredag at de vil overvåke kampene nøye, og vil hindre alle mulige forsøk på kampfiksing.

3. rundekampene i et VM-sluttspill kan ofte være utsatt for ondet som FIFA vil til livs. Mange av kampene kan være uten betydning for om det ene laget går videre til utslagsrunden eller ikke, mens andre kan ende uavgjort som gjør at begge lag går videre.

- Dette er høyrisikokamper ut fra veddemålsperspektiv. Kampfiksing er den største trusselen mot fotballen for øyeblikket. Spesielt for lag som allerede er gått videre eller allerede er slått ut, sa FIFA-direktør Marco Villiger.

Alle kampene i VM er overvåket med et tidlig varselsystem hvis en kamp mistenkes for å være utsatt for ulovlig gambling.

(NTB)