FIFA pålegges å innføre drikkepauser

Når Wet Bulb Globe-temperaturen (WBGT) overstiger 32 grader.

PÅLAGT DRIKKEPAUSER: En brasiliansk arbeidsdomstol bestemte fredag at FIFA må innføre drikkepause i kamper med høy temperatur. Her ser vi Mario Balotelli ta seg ei drikkepause. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler
PÅLAGT DRIKKEPAUSER: En brasiliansk arbeidsdomstol bestemte fredag at FIFA må innføre drikkepause i kamper med høy temperatur. Her ser vi Mario Balotelli ta seg ei drikkepause. Foto: REUTERS/Dominic Ebenbichler Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

En brasiliansk arbeidsdomstol bestemte fredag at FIFA må innføre drikkepause i kamper hvor den såkalte Wet Bulb Globe-temperaturen (WBGT) overstiger 32 grader.

Arbeidsdomstolen fikk igjennom en midlertidig forføyning som vil tillate drikkepauser etter halvt spilte omganger, og den har pålagt FIFA å innføre de samme retningslinjene.

WBGT tar ikke bare hensyn til den aktuelle temperaturen, men hensynet til fuktighet, vindavkjøling og varmestråling.

FIFAs reglene har ikke lagt rom for pålagte drikkepauser og mener man må se på forholdene under hver enkelt kamp om stopp i spillet er nødvendig. Til sjuende og sist er det dommeren som bestemmer om disse pausene skal tillattes.

Med de nye reglene vil disse obligatoriske drikkepausene automatisk tre i kraft så snart WBGT når 32 grader.

FIFA sier at så langt i VM har WBGT ikke vært over 28 grader på noen av kampene. Det var mange klager på temperaturen og den høye luftfuktigheten i kampen mellom Italia og England i regnskogbyen Manaus.

Lenger sør i Brasil har ikke varmen vært noe problem ettersom det er midt på vinteren på den sørlige halvkule.

(NTB)

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer