Seksuelle overgrep i den internasjonale kvinnefotballen

FIFA-pamp i TV-skandale

Fotballpresidenten tok aldri vekk armen under dette intervjuet.

ETTERFORSKES FOR OVERGREP: Stortalentet Melchie Dumornay (16) godtok at Haitis fotballpresident hadde armen rundt henne under hele TV-intervjuet. Men presidentens påståtte misbruk av spillere på det nasjonale treningsstenteret i Port Au Prince blir etterforsket både av politiet og FIFA. SKJERMDUMP: Twitter video.
ETTERFORSKES FOR OVERGREP: Stortalentet Melchie Dumornay (16) godtok at Haitis fotballpresident hadde armen rundt henne under hele TV-intervjuet. Men presidentens påståtte misbruk av spillere på det nasjonale treningsstenteret i Port Au Prince blir etterforsket både av politiet og FIFA. SKJERMDUMP: Twitter video. Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert

ET helt spesielt video-intervju gir den mektige fotballsjefen Yves Jean-Bart problemer. Det viser fotballpresidenten på Haiti i en sofa sammen med den da 14 år gamle Melchie Dumornay fra kvinnelandslaget, der Jean-Bart har armen vennlig over skulderen til den unge jenta gjennom hele seansen.

Intervjuet varer i flere minutter. Alt er tilsynelatende idyll. Spilleren ved siden av ham smiler, og har sportslig grunn til det. 14-åringen kommer rett fra et treningsopphold med den franske storklubben Lyon der Ada Hegerberg er stjerna. Det er selvsagt stor stas både for den nye yndlingen og fotballpresidenten fra en liten fotballnasjon.

Men denne gamle videoen distribueres nå på sosiale medier i Haiti midt under etterforsningen av den samme Yves Jean-Bart med kallenavnet «Dadou» for overgrep på flere kvinnelige spillere gjennom de fem siste årene.

FORLEDEN publiserte den britiske storavisa The Guardian en dokumentar med anonyme anklager mot Jean-Bart. Da hadde han noen måneder tidligere ensstemmig blitt gjenvalgt for sjette gang som fotballpresident i landet. Det gir 24 år ved makten og store inntekter gjennom faste overføringer fra det internasjonale fotballforbundet (FIFA) selv om fotballpresidenten på Haiti underveis i 2011 fikk en advarsel av sine egne i rettsoppgjøret etter avsløringene om at stemmesedlene deres på FIFA-kongressene var verdt millioner.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer