Fifa-pamp kan tjene 150 mill. på VM-billetter

Skandale i Trinidad.

(Dagbladet.no): Jack Warner er ikke bare president i Concacaf, Mellom-Amerikas fotballorganisasjon. Han er også visepresident i Fifa og direktør i reisebyrået som skal ha fått samtlige av Trinidad og Tobagos billetter til Fotball-VM i Tyskland.

Den britiske avisa The Independent forteller at 62-åringens reisebyrå skal selge pakker til VM, der tre kampbilletter og overnatting for 12 dager koster omlag 30 000 kroner. Flyreisen er ikke med i prisen.

Pålydende pris på billettene er ikke mer enn drøyt 2000 kroner.

Slik kan reiseselskapet Simpaul håve inn omlag 20 000 kroner per solgte billettpakke, og totalt gjøre en fortjeneste på mellom 120 og 150 millioner kroner.

Warner-selskapets monopol på VM-billettene har skapt voldsom oppsikt i Trinidad, men fotballforbundet på den karibiske øya nekter å kommentere opplysningene. Warner er fra Trinidad og var lektor før han gjorde karriere som fotballpamp. Han er også rådgiver for fotballforbundet i Trinidad og Tobago.

Fifa melder at de har hyret inn et revisjonsselskap for å sjekke påstandene mot blant andre Warner. Samtidig forsikres fotballfans i VM-nasjonen at de kan få billetter via sitt nasjonale forbund eller hos Fifas hjemmeside.

Men da The Independent sjekket hos reisebyrået Sampaul i går, kunne de fortsatt tilby billetter i sin ekslusive VM-pakke.

KUPP? Fotballinteresserte i Trinidad og Tobago liker ikke at de må kjøpe reisepakker fra Jack Warners selskap for å få tilgang til VM-billetter.
FØRSTE KAMP I DORTMUND: Tobago- og Trinidad-fans får ikke kjøpt billetter alene.